avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi

Joi, 10 aprilie, are loc evenimentul: Diurne 2025 - Regimul fiscal și juridic al indemnizațiilor pentru munca în deplasare. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Raspundere asociat pentru CEC emis de administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Raspundere asociat pentru CEC emis de administrator

Buna ziua!
Am si eu urmatoarea nelamurire: daca sunt asociat intr-un SRL si celalalt asociat, care este si administrator (unic) al societatii a emis o fila CEC fara acoperire, eu am vreo raspundere penala?
Dar raspundere de natura civila pentru suma datorata?
Cel mai recent răspuns: make_ar , utilizator 00:01, 24 Noiembrie 2010
Penal raspunde administratorul, civil societatea. Pierderea eventuala a dvs se limiteaza la capitalul social subscris.
exista vreo varianta in care asociatul raspunde penal intr-o speta de acest gen?
da . daca organul de urmarire penala este sesizat pentru fals si uz de fals, inclusiv pt. infractiunile prev. de Legea cecului.
nu inteleg la ce va referiti. CEC-ul este emis de administrator, se poate atrage raspunderea asociatului care nu a semnat/emis acel CEC?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl doi asociati radin radin buna ziua, sant asociat la o firma srl, avem trei magazine de vanzare mobila , si pana acuma de curand treaba mergea binisor. de la un timp insa datorita ... (vezi toată discuția)
Fila cec ankalaura85 ankalaura85 Ce se intampla daca o societate nu isi achita datoriile catre o alta societate careia i-a dat o fila cec ca si garantie?in cazul asta are de suferit si ... (vezi toată discuția)
Cec fals? florealconstruct florealconstruct buna ziua.va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.administratorul firmei in care sunt asociat unic a emis mai multe file cec fara a avea specimen de ... (vezi toată discuția)