avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cec fals?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cec fals?

buna ziua.va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.administratorul firmei in care sunt asociat unic a emis mai multe file cec fara a avea specimen de semnatura la data acordarii acestora fara a ne instiinta,file cec din care una cu o suma spre o societate cu care avea contract. aceasta firma a bagat cecul la plata si ne avand disponibil in banca a fost emis un tiltlu executoriu inpotriva societatii noastre.am intrebat la banca de situatia data acestia si acestia ne-a confirmat ca cecul a fost emis innainte de data la care administratorul si-a facut specimen de semnatura, dar nu au putut face nici o precizare de ce au declarat cecul ca fara acoperire in loc sa declare ca cecul este fals. acum noi suntem executati in baza acestiu cec pentru ca administratorul a ascuns documentele titlului executoriu. dupa acest incident am primit o citatie de la alta firma care a depus la plata o alta fila cec ,fila care a fost emisa tot inainte de data la care administratorul si-a facut specimen de semnatura (fila era garantie la un contract si data cu cateva luni in urma),dar banca de data aceasta o refuza pe motiv de lipsa semnatura autorizata.va rog sa-mi spuneti ce vina are societatea,administratorul,sau banca.ce putem face noi cu executatrea silita deoarece nu am stit de ea si a trecut termenul incare puteam contesta .cu respect s.florentin
Cel mai recent răspuns: Dan Utiu , Avocat 12:52, 15 Februarie 2014
are vina de a fi ales un administrator "nepriceput"
cum adica nepriceput?
adica emite cecuri aiurea
aiurea sau false ne avand drept de semnatura in banca?
cec fals inseamna falsificat. E cumva falsificat? e emis fara drept, in niciun caz fals.

Repet - aveti vina ca l-ati ales, ca i-ati dat cecurile pe mana inainte sa aibe semnatura in banca. La randul lui va raspunde si el in fata societatii d-voastra. Penal sau civil ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine-i vinovat? florealconstruct florealconstruct buna ziua.va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.administratorul firmei in care sunt asociat unic a emis mai multe file cec fara a avea specimen de ... (vezi toată discuția)
Am refuzat o fila cec Pop Claudia Pop Claudia asi vrea sa stiu ce se poate intampla daca am refuzat o fila cec ce se intampla din toate punctele de vedere:(( (vezi toată discuția)
Drept penal luoanamihaela luoanamihaela Am primit de la o societate cu care am un contract 2 file CEC drep garantie pentru o suma de bani .Filele CEC SUNT COMPLETATE CU SUMELE RESPECTIVE , SEMNATE ... (vezi toată discuția)