Luni seara,in data de 15nov 2010 ma aflam la o spalatorie auto,iar cand am plecat de acolo am fost oprit de un echipaj de politie.eu cand am iesit din acea unitate trebuia sa fac dreapta pe acel drum,dar eu am facut stanga si am mers 4-5m pe contrasens pana cand am facut iar stanga pe o straduta ca sa ajung mai repede acasa.ideea e,ca din fata mea venea si acel echipaj pe care nu l-am observat fiind seara.bun,m-a oprit(actele etc)si sa-l aud ca-mi suspenda permisul si ca trebuie sa platesc 180lei in 48h.acel politist apartinea de sectia de langa unde locuiesc si el nu are nicio treaba cu rutiera!a trebuit sa astept 30-40min pana cand a chemat un echipaj specializat pe rutiera,Dar tot el a intocmit acel proces verbal!deci in acel PV apar eu si cu el,fara martori etc.
eu vreau sa-l dau in judecata pe motiv de vicii ale procesului verbal.
1.acesta nu avea nicio treaba cu rutiera!fiind un politist de ''birou''
2.cand am iesit din acea unitate nu eram averizat de niciun semn de circulatie ca nu pot face stanga sau orice altceva.nu exista niciun semn acolo!
3.nu mi s-a specificat marca autoturismului in pv
4.nu mi s-a specificat functia sau ocupatia mea in pv
e corect ce vreau sa contest pana acum?vreau sa va spun ca tot ce am spus m-ai sus m-am ajutat de toate sfaturile de pe site-ul dumneavoastra.
A.procesul se poate judeca in lipsa mea?nu vreau sa platesc un avocat
B.cand voi fi instiintat de proces voi punea sa merg la judecatorie si sa le spun ca vreau sa nu mai aibe loc?
C.am sanse sa castig cu aceste vicii?
orice sfat o sa-mi fie bine-venit!
p.s cand am facut stanga nu am calcat nicio linie continua sau altceva!
1. solicitati anularea procesului verbal pentru intocmirea lui cu nerespectarea prevederilor art.16 din O.G. 2/2001 ;
2. dupa ce ati introdus plangerea solicitati a doua zi de la arhiva sa va elibereze un certificat de grefa pentru suspendarea executarii procesului verbal iar cu acesta va prezentati la politie si vi se restituie permisul de conducere;
3. puteti cere judecarea in lipsa cf. art.242 alin 2 din codul de procedura civila;
4.aveti sanse mari de anulare a procesului verbal daca intradevar a fost intocmit cu nerespectarea cerintelor imperative ale ordonantei 2/2001.
p.s nu-mi vine sa cred!am fost acum 30min la locul in care am efectuat manevra de stanga si surpriza!!!se montasera indicatoare cu ''stop'' si ''obligatoriu la dreapta''
nu pot sa cred pana unde se poate merge:(
1. nu conteaza ca e politist de "birou" atata timp cat are aviz de politie rutiera . in acest sens veti solicita prin instanta ca politia sa depuna in probatiune avizul de politie rutiera al agentului constatator .
2. daca spuneti ca la acea data nu erau montate indicatoare rutiera de obligare sau restrictie , tot prin instanta , solicitati ca administratorul de drum sa depuna un inscris din care sa rezulte data la care au fost montate acestea .
3. nu conteaza ca marca auto nu este trecuta , atata timp cat este trecut nr de inmatriculare .
4. nespecificarea ocupatiei si locului de munca , desi sunt obligatorii , nu este sanctionata cu nulitatea . nulitatile absolute ale procesului verbal sunt expres prevazute de art 17 din OG 2/2001 .
Un aspect important : daca dvs nu ati recunoscut fapta exprimand in PV ca nu o recunoasteti , solicitati ca politia sa faca dovada savarsirii ei , sarcina ce ii revine potrivit jurisprudentei CEDO , dvs beneficiind de prezumtia de nevinovatie . In caz contrar , daca aceste aspecte sunt indeplinite , instanta va fi nevoita sa incline in favoarea dvs .
A. Da , litigiul poate fi cerut a se judeca in lipsa dvs , invocand baza legala indicata de doamna avocat mai sus , art 242 alin 2 C.PR.CIV.
B. Sigur ca puteti renunta la judecata fie prin cerere scrisa adresata instantei , fie oral in sedinta de judecata , insa atunci nu mai vad sensul ptr care deschideti actiunea ...
C. admisibilitatea o va stabili instanta prin hotararea ce o va pronunta .
Din cele relatate rezulta ca respectivul drum era cu sens unic.
Singurul motiv plauzibil este acela ca la iesirea din spalatorie nu ati fost avertizat ca nu aveti voie s-o luati spre stanga. Dar cand ati intrat pe respectivul drum cu sens unic nu ati fost avertizat de indicator despre acest lucru. Daca da, sansele de izbanda sunt relative. Daca nu, aveti sanse mari de a castiga procesul.
multumesc pentru timpul acordat si nu in ultimul rand pentru raspunsurile primite!
mai astept si alte pareri la ce mai pot invoca procesului verbal ca luni am sa ma duc sa depun contestatia.