avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program vizitare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program vizitare

buna ziua

sotia mea a plecat de acasa cu "minorul". a deschis actiune de stabilire a domiciliui minorului si pensie alimentara, am facut cerere reconventionala de vizitare minor, dar reclamanta a cerut respingerea cererii pe motiv ca este prematur introdusa.

este corect ? legal, adica ? are sanse sa fie respinsa cererea mea ?

ce pot face ?
am deschis actiune de divort, pot atasa al ea cerere de stabilire a dreptului de vizita pe durata procesului, si cum ?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Anca Enescu , utilizator 16:16, 6 Martie 2008
Ati facut bine ca ati formulat cerere reconventionala si ati cerut sa vi se acorde dreptul de a vizita copilul. Era bine daca cereati exact un program de vizitare, in fct de varsta minorului, de ex. in ziua de sambata si duminica intre orele...si orele... ,cu luarea minorului de la domiciliul mamei , sau alte variante care va convin. Se va efectua oricum o ancheta sociala care va verifica daca mama si dvs aveti conditii pentru cresterea copilului si ingrijirea copilului.
Chiar daca sotia a cerut respingerea cererii asta nu inseamna ca instanta o si respinge. Aveti incredere ca se va da o solutie corenta si in interesul minorului care are nevoie de dragostea si sprijinul ambilor parinti.
Daca si in cererea de divort ati reinterat aceeasi cerere, puteti cere conexarea dosarelor.
nu, nu a obtinut respingerea, a obtinut insa o acceptare intr-o forma ridicola:
sambata intre orele 17-20 de 2 ori pe luna.
fac 38 ore cu totul pentru a sta 3 ore cu baiatul meu, este incredibil. orasul in care l-a dus nenorocita de 'mama" are legaturi infecte, asadar trebuie sa stau o noapte la hotel.

despre vacante - nimic. doar pensia alimentara. oare cum a dovedit "mama" spusele sale care ii justifica parasirea domiciliului, daca proba cu martori nu este admisa in cazul acesta ? a zambit si judecatoarea a acceptat spusele ei ?

ce "lege" este asta, Doamne ?

ce sanse am la apel pt un program de vizita care sa includa luarea in vacante ? su macar pt 2 zile consecutive, macar acolo unde este detinut minorul.
V-ati aparat singur nu-i asa?
Ati fost macar prezent in instanta la toate termenele?
Ati folosit in instanta argumentele legate de timp si distanta pe care le-ati expus aici... sustinute macar cu o copie dupa mersul trenurilor? (sau ati considerat ca instanta are un IQ suficient ... daca ar fi sa-mi aduc aminte de o alta "conversatie" de a noastra pe acest site).
Aveti sanse in masura in care dovediti judecatorilor SI o mai mare implicare in obtinerea unei alte solutii decat purtarea procesului prin corespondenta (imi amintesc ca in alte mesaje ale dvs. incercati sa ne spuneti ca nu prea va permiteti absenta de la job).
va multumesc si aici. da, asa este, am sperat nu atat in acel IQ, cat in ceea ce bunicii ma invatau ca inseamna dreptatea.
am crescut inoculat cu un virus, datorat bunicului meu, judecator ,care spunea ca nu prea ar trebuii sa conteze ceea ce mentionati dvs., dar aceasta este deja retorica. multumesc
pentru informatia tehinca pe care am desprins-o, din ceea ce mie mi s-a parut un raspuns cu o tenta usor ...

si nu ...
am "reusit "sa va spun ca nu pot lipsi de la job ,asadar incercarea a reusit de la first shoot.

poate ar fi cazul sa ma "grow-up". varsta, cu siguranta, este potrivita. tara poate nu, dar iata ca din fiecare discutie poate iesi un lucru bun.

sarutmana
Ultima modificare: Duminică, 2 Martie 2008
marijuan, utilizator
Va rog respectuos sa ma ajutati cu un sfat?
Am divortat de aprox 2 ani, am posibilitatea de a pleca vara in concediu in strainatate si mult mi-as dori sa-mi pot lua si copilul in varsta de 9 ani cu mine,dar fosta sotie se opune vehement pe motiv ca este prea mic. Nici ea nu-l duce nici la mare, nici la munte si binenteles nu mai vorbim si de aceste vacante externe. Am vre-o sansa in instanta sa pot lamuri si sa pot schimba hotararea absurda a fostei sotii?
Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Ce sanse am la obtinerea unui program de vizita nelimitat ? dausioana dausioana ce sanse am la obtinerea unui program de vizita nelimitat ,al minorului, avand in vedere ca ea lucreaza in ture iar eu cu program de la 8-16? (vezi toată discuția)
Pot sa am incredere in ceea ce-mi spune avocatul meu?sau sunt doar un "alt client " ioanraul ioanraul sunt in pragul unui divort si am stat de vorba cu un avocat.motivele divortului sunt nepotrivirea de caracter,lipsa comunicarii intre parti,etc ,practic ... (vezi toată discuția)
Divort cu un copil minor sorin77 sorin77 buna ziua am si eu o mica problema,eu sunt rezident in italia,iara sotia a deschis actiune de divort in Romania.Pentru ca nu pot ajunge acum acasa sa ma apar ... (vezi toată discuția)