avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neprezentare la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neprezentare la locul de munca

Buna seara
Numele meu este Oana. Am lucrat la o societate pana in august 2010. Am depus o cerere de incetare a contractului de munca cu acordul partilor pe data de 16 august, insa sefii nu au semnat-o, nici nu o mai gasesc. Nu am depus cerere de demisie pentru ca pe data de 21 august trebuia sa plec din tara si nu aveam timp sa fac perioada de preaviz.
Mi-au trimis adresa, abia acum, sa ma prezint la sediul societatii in vederea *efectuarii cercetarii disciplinarii prealabile . cercetarea se impune avand in vedere faptul ca inregistrati absentele nemotivate, incalcand astfel regulele de disciplina muncii prevazute in regulamentul intern art19 al sociatatii si codul muncii . in situatia in care nu veti da curs prezentei vom proceda legal.* Nu ma pot prezenta ca nu sunt in tara.
Ce se poate intampla, ci ce pot face eu.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:53, 19 Noiembrie 2010
dar cererea dvs nu a fost inregistrata?
Ba da. A fost inregistrata cu data de 12 august. Eu am fost la serviciu pana pe data de 16 august, dupa care nu m-am mai prezentat datorita unui conflict avut cu seful. Ei susutin ca nu m-am prezentat la munca de pe 13 august. Am lucrat la firma 3 ani , dar in ultimul an nu am mai semnat condica de prezenta.
daca a fost inregistrata cererea cum sa aveti absente nemotivate? faceti o cerere scrisa catre ei prin care sa explicati ca cererea e inregistrata din 12.08.2010.
Cererea de incheiere a contractului de munca este din 12.08.2010, dar sefii au amanat sa o semneze. Eu am facut o copie dupa acea cerere, insa la firma nu se mai gaseste.
Vreti sa spuneti ca exista posibilitatea ca cererea sa nu fi fost aprobata?

Alte discuții în legătură

Articol zile nemotivate in carte de munca lise lise Buna ziua.As dori sa stiu daca la firma unde am lucrat eu am solicitat 3 lunii de concediu fara plata,si cum nu am stiut ca trebuie sa lucrez 1 an de zile la ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca mihai_staicovici mihai_staicovici Buna ziua! Ma confrunt cu o problema si nu stiu ce imi ramane de facut. Va rog ajutati-ma! Astfel: am fost in concediu, din prima zi de CO angajatorul m-a ... (vezi toată discuția)
Demisie corecta ? so2ro so2ro Buna ziua, [b]1.[/b] O demisie datata in data de 23 august, inaintata in data de 24 august, care a primit numar de inregistrare in 25 august, si prin care ... (vezi toată discuția)