buna ziua...am si eu o mare dilema..acum 3 luni am venit in germania si cineva m-a ajutat sa imi fac acel gewerbe deoarece mi/a spus ca nu pot lucra fara el...am mers la evidenta populatiei ,m-a inregistrat ca locuitor al orasului Nurnberg apoi mi/a deschis un cont oa banca PostBanc dupa care cred ca am mers la finante pt a obtine acel gewerbe..acolo am platit suma de 50 de euro dupa care mi s/a eliberat acel document...problema este ca inca nu mi/a venit acel steuernummer si nu stiu ce sa fac..cum sa il obtin ,unde trebuie sa merg...si am nevoie de el acolo unde lucrez..si nici nu stiu daca ar fi posibil sa anulez totul..sa inchid contul din banca si sa lichidez acest gewerbe..iar acea persoana mi-a cam intors spatele..ce pot sa fac?si la fel..ce s-ar intampla daca las totul asa si merg in romania fara sa mai fac absolut nimik?mentionez ca nu cunosc bine orasul si nici limba germana nu o vorbesc bine...
Duceti-va la oficiul unde ati anuntat activitatea, unde ati facut Gewerbeanmeldung. Completati formularul Gewerbeabmeldung (incetarea activitatii) si veti primi pe loc si confirmarea.
Contul la banca puteti sa il inchideti pentru a nu trebui sa platiti eventuala taxa de cont, in cazul in care aceasta nu este 0 (zero).