Buna seara,sunt casatorita din ianuarie 2010, a 2 oara cu acelasi barbat ( dupa o pauza de 5 ani ,timp in care ne-am schimbat amandoi , deci nu mai merge deloc aceasta casatorie ) , avem un copil de 12 ani ,rezultat din PRIMA casatorie sa zic asa ,dar spre dezamagirea mea am ajuns la concluzia ca am gresit dandu-i inca o sansa . Intrebarea mea este ,acum ,daca as intenta divort , mai audiaza din nou copilul,sau se ia in considerare ca a fost audiat prima data ,,la primul divort ?
Daca prima data a fost finalizat divortul , deci daca hotararea a ramas definitiva si irevocabila si ulterior v-a recasatorit legal ( nu in fapt) cu acelasi barbat, veti relua bineinteles procedura de divort de la capat, cu actiune,probe, ancheta sociala, inclusiv cu ascultarea minorului.
Incepand insa cu data de 26 noiembrie 2010 cuplurile care au copii minori rezultati din casatorie vor putea divorta la instanta prin acord si indiferent de durata casatoriei.
Va multumesc pt raspuns ,,intr-adevar divortul se finalizasera ,apoi casatorindu-ma legal, a 2 a oara . Eu luasem in calcul varianta ca as putea divorta de comun acord ...sperand ca prin aceasta procedura nu mai audiaza minorul ..NEFIIND REZULTAT DIN ACEASTA CASATORIE ( ianuarie 2010..) ....copilul nascandu-se in 1998 ( deci in prima casatorie ) ,dar se pare ca nu este asa ,,,as fi vrut sa nu mai ajung acolo cu copilul. Va multumesc mult .
Nu, rectific raspunsul, avand in vedere ca minorul a fost incredintat deja unuia din parinti, acum nu se mai pune problema incredintarii , deci nici a ascultarii minorului si nici a efectuarii anchetei sociale, pentru ca din casatoria a 2-a nu a rezultat nici un minor inteleg.
Puteti divorta prin acord la instanta si dupa 26 decembrie la notar sau pe cale administrativa.
Sunt obosita:sorry:
Divort
ContSters95887
Buna ziua! Sunt casatorita de 14 ani si am doi copii minori. Vreau sa divortez si v-as ruga sa-mi spuneti pasii pe care ii am de parcurs tinand cont ca nu ... (vezi toată discuția)