avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1129 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa CCC

Buna ziua
As dori sa stiu daca pot beneficia de somaj daca vin din concediu pt cresterea copilului.
Firma la care lucrez este in insolventa.
Cel mai recent răspuns: nicholas17 , utilizator 23:39, 27 Noiembrie 2010
Da, aveti dreptul la somaj.

Trebuie sa va prezentati la serviciu in ziua in care copilul implineste 2 ani si, daca nu mai este nevoie de dvs., veti fi instiintata in acest sens.

Sa fiti atenta si sa urmati procedurile necesare pentru a nu pierde acest drept.
multumesc frumos
care sunt procedurile ?
daca nu sunt prea insistenta
1. Faceti o cerere de incetare a suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
2. Daca angajatorul nu mai are nevoie de serviciile dvs. o sa va concedieze cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si veti beneficia de indemnizatie de somaj.
nicholas17 a scris:

multumesc frumos
care sunt procedurile ?
daca nu sunt prea insistenta

Daca in urma prezentarii la locul de munca (insotita de o cerere pe care e bine sa o inregistrati la secretariat sau similar) se constata ca nu mai e nevoie de serviciile dvs., vi se va comunica acest lucru printr-un preaviz (semnat de luare la cunostinta) care nu poate fi mai mic de 21 zile si se va emite o decizie in sensul concedierii. Dupa aceea, puteti depune la AJOFM dosarul pentru somaj.
Multumesc Frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot intra in somaj dupa ccc? MarinaSoare MarinaSoare Buna pe 25 martie copilul implineste 2 ani ,iar eu ar trebui sa incep munca insa doresc sa intru in somaj caci nu am cu cine lasa copilul ,pot intra in somaj ... (vezi toată discuția)
Reincadrare munca dupa cic ancavasilache ancavasilache Buna, As avea si eu o nelamurire: In 1 oct 2011 urmeaza sa imi inceteze concediul pentru cresterea copilului care implineste 2 ani. Am fost in concediu pe ... (vezi toată discuția)
Somaj 22alex 22alex Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o informatie.Mai am o luna de concediu pt cresterea si ingrijirea copilului si vreau sa stiu daca pot sa intru in somaj dupa ... (vezi toată discuția)