avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... dau in judecata statul pentru diminuarea indemnizatiei
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

dau in judecata statul pentru diminuarea indemnizatiei

Buna ziua!
Intentionez sa actionez in instanta statul pentru reducerea cu 15% a indemnizatiei pt cic. Iata cum vad eu lucrurile: aveam un contract de asigurari sociale cu statul prin care statul ma asigura ca daca indeplineam anumite conditii (stagiul de cotizare, concediul de lauzie minim 42 zile...) voi primi timp de doi ani 85% din venitul realizat in ultimele 12luni. Am indeplinit toate conditiile contractuale, am nascut, iar acum statul imi spune ca imi da doar cat vrea el si se pare ca o sa reduca si perioada de la 2 ani la 1 an.
Ce contract e asta? In urma cu un an impreuna cu sotul meu am facut calcule, socoteli... si am ajuns la concluzia ca ne permitem sa facem un copil daca primesc 85%. Am facut copilul, nu mai primesc 86%, ce fac cu copilul acum?
De ce femeile care inca nu au ramas insarcinate pot decide sa faca sau nu copil in conditiile actuale de asigurari sociale dar eu nu mai pot avea acest drept? Imi pare incalcare a clauzelor contractuale si discriminare.
Va rog mult sa-mi oferiti opini/sfaturi.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 23:13, 19 Noiembrie 2010
Parerea mea este ca in judecata trebuie chemata institutia cu care ati semnat contractul si dela care va primiti in prezent drepturile,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nasterea celui de-al doilea copil la 2luni dupa expirarea concediului de crestere a copilului flory_re flory_re buna ziua, sunt in concediu de crestere a copilului pana in ianuarie (cand copilul implineste 2ani).am ramas iar insarcinata, si voi naste in ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de cei 85% ? alexia82 alexia82 buna ziua! lucrez de 6 ani in invatamant si am avut contract de munca pe perioada determinata de la an la an. acum sunt insarcinata in 3 luni si urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie maternitate/concediu de maternitate akna akna Buna ziua! As dori ca sa imi explicati \\"babeste\\" daca in urmatorul caz pe care il voi detalia mai jos; cea in cauza poate primi indemnizatia de ... (vezi toată discuția)