avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensa intretinere copil pina la 18 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensa intretinere copil pina la 18 ani

Am o sentinta de divort care prevede ca 1/3 din venitul tatalui sa revina celor doi copii minori aflati in grija mea, ca pensie de intretinere.
Am pus in aplicare aceasta sentinta printr-un executor judecatoresc si am pus proprire pe 1/3 din indemnizatia lui de revolutionar. S-a opus la executare si sustine ca indemnizatia de revolutionar nu este considerata venit si nu poate fi luata in calcul la pensia de intretinere a copiilor.

Procesul este in curs de derulare si am urmatoarea infatisare pe 30 noiembrie.
Va rog sa ma ajutati cu argumente jurdice, ca doar cele logice si de bun simt par a nu fi de ajuns...
Cel mai recent răspuns: edomide , utilizator 11:51, 20 Noiembrie 2010
indemnizatia revolutionar nu se considera venit,are dreptate sotul ,nu e venit permanen
Va multumesc pentru raspuns.

Aveti dreptate, indemnizatia de revolutionar nu se considera venit impozabil, dar este o suma de bani cu caracter permanent, pe viata.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara nutelanebunatica nutelanebunatica in calculul pensiei alimentare intra si diurna sotului deoarece este sofer venitul din salariu pe o luna este de 900 lei iar diurna este de 3000 lei (vezi toată discuția)
Abandon de familie tarsteremtes88 tarsteremtes88 BUNA ZIUA! DACA FOSTUL SOT(CU CARE AVEM 3 COPII PRIN SENTINTA EU AM GRIJA DE EI) STA IN FRANTA DAR NU LUCREAZA LEGAL,DECAT OCAZIONAL/PART-TIME, SI ARE DE ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie de intretinere marilenabaiko marilenabaiko La calculul pensiei de intretinere se ia in considerare si norma de hrana ? (vezi toată discuția)