avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa un proprietar, teren alt proprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa un proprietar, teren alt proprietar

Buna ziua, Paranti mei au un teren pe care s a eliberat o autorizatie de constructie. Constructia este facuta de mine. Dupa terminarea constructiei as dori sa fiu eu proprietarul acestei case. Se pote sa fie casa pe numele meu si terenul sa ramana al parintilor?
Ce trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:00, 20 Noiembrie 2010
Buna ziua !
Precizati pe ce nume a fost eliberata autorizatia de constructie .
Pe numele parintilor
Doar cu conditia ca parintii sa va vanda/doneze terenul de sub casa si casa (care, legal, le apartine, chiar daca ati construit-o dvs) si sa va asigure o servitute de trecere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Noiembrie 2010
Kyandra, moderator
In atare conditii , asa cum s-a mentionat anterior , dvs. nu aveti drept de proprietate nici pentru teren si nici pt casa si va trebui sa se efectueze un act translativ de proprietate ptr. ca acestea sa treaca legal in proprietatea dvs. .
daca parintii sunt de acord sa va vanda, se poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept proprietate aev aev Buna ziua, Dreptul de proprietate asupra unei case nou construite apartine exclusiv proprietarului terenului? Prietenul meu doreste sa cumpare un teren pe ... (vezi toată discuția)
Proprietari casa Teresa05 Teresa05 Buna ziua! Parintii mei au vandut anul acesta un apartament de doua camere si cu banii rezultati au construit o casa. Casa se afla pe terenul tatalui meu, ... (vezi toată discuția)
Prin ce modalitate pot aparea 2 persoane pe titlul de proprietate a unui imobil? zariadna zariadna Buna ziua. Prin ce modalitate pot aparea 2 persoane pe titlul de proprietate a unui imobil? Situatia este asa: terenul pe care s-a construit casa apartine in ... (vezi toată discuția)