avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prin ce modalitate pot aparea 2 persoane pe titlul de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prin ce modalitate pot aparea 2 persoane pe titlul de proprietate a unui imobil?

Buna ziua. Prin ce modalitate pot aparea 2 persoane pe titlul de proprietate a unui imobil? Situatia este asa: terenul pe care s-a construit casa apartine in totalitate unei persoane, iar constructia casei s-a facut cu banii ambelor persoane. Intre aceste persoane nu exista grad de rudenie. Casa este la gri, nu avem nici un act inafara de autorizatia de constructie si cartea constructiei. Am dori ca pe titlul de proprietate sa aparem amandoi cu 50% cota parte. Este posibil asa ceva? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 16:00, 10 Februarie 2017
care titlu de proprietate? al terenului sau al constructiei?
Al constructiei.
cine este pe autorizatia de constructie? aveti vreun act de asociere intre cele 2 persoane care au construit?
Pe autorizatie apare numele celui care are si terenul in proprietate. Nu exista nici un act de asociere.
ar trebui sa aveti un act de asociere in participatiune in care specificati ca in schimbul banilor investiti primiti 50% din constructie; altfel, nu vad cum ati putea intabula 50/50; o alta solutie e sa intabuleze vecinul si sa va doneze/vanda (in schimbul banilor investiti) apoi jumatate dar e riscant din mai multe puncte de vedere; autorizatia macar ar fi trebuit sa fie pe numele amandurora dar, repet, in baza unui contract de asociere in participatiune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Edificare casa in coproprietate cu prietena ovissx ovissx buna ziua.vreau sa imi construiesc o casa impreuna cu prietena mea(nu suntem casatoriti) .se poate face vreun act in care ambii sa avem aceleasi drepruri? ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa. ContSters46975 ContSters46975 Situatia mea si a sotiei mele este urmatoarea: Avem un teren pe numele amandurora pe care am construit o casa. Autorizatia de constructie am obtinut-o doar pe ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate pentru casa in constructie fandE fandE Buna ziua, V-as fi recunoscatoare daca m-ati putea lamuri in ceea ce priveste dobandirea actului de proprietate pentru casa pe care o avem acum in ... (vezi toată discuția)