avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... m-ar interesa o intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

m-ar interesa o intabulare

in 2007 am cumparao o casa la cicarlau cu 30ooo euro.sant 3 frati au facut succesiunea dupa parinti dar problema este urmatoarea sant cam 15 arii iar in antecontractul de vanzare cumparare am trecut 5 arii dar in ideea ca se va masura cu topograful am trecut in contract vecinii,de unde pana unde.deci daca sar lua dupa cum sant trecuti vecinii ar iesii cele 15 arii.problema este urmatoarea am dat 28000 de euro pana acum siau ramas de dat inca 2000,dar mau chemat la intabulat unde se figureaza numai 9 arii iar daca nu intabul ma dau in judecata deci dupa ce am dat 28000 de euro sa ma talhareasca in halul asta?am modernizat casa cum sa specificat in contract ca pot sa fac lucrul acesta .nu stiu ce sa fac pe schita de dezmembrare deci restul de la 9 arii pana la 15 arii este trecut tatal celor 3 frati de la care am cumparat,deci tot al lor este,am vazut numele cu ochii mei,cand mam dus la primarir sa platesc impozitul am intrebat cate arii are casa si mi sa spus ca 9.nu mai inteleg nimic.sant amenintata ca daca nu intabul ma scoate prin executare silita .cum sa intabul 9 arii cand am cumparat mai mult sant si martori cas mai mult de 9 arii,siam dat atatia bani 28000 de euro.va rog sami dati un sfat dansii ma mint ca nu se poate intabula tot,daca nu se poate intabula pot sa cer daca sea ajunge in instanta despagubiri sami scada din acei 30000 daca nu pot intabula 15 arii numai 9 eu consider inselatorie mia spus cami da tot si mia aratat de unde pana unde dar in acte este jumatate.va multumesc.
E cam… dificil de inteles: in antecontractul dv scrieti ca ati cumparat 5 arii? Ca de-i asa… v-ati inselat singur (din cine stie ce motiv)…
Apoi: in antecontract despre cine scrie ca e obligat la intabulare?

muresan.florian a scris:
pe schita de dezmembrare deci restul de la 9 arii pana la 15 arii este trecut tatal celor 3 frati de la care am cumparat,deci tot al lor este,am vazut numele cu ochii mei,cand mam dus la primarir sa platesc impozitul am intrebat cate arii are casa si mi sa spus ca 9

Ce schita de dezmembrare? Dv ati cumparat de la cei 3 frati (ai caror parinti nu mai traiesc)…
Fratii au dezbatut mostenirea (au certificat de mostenitori)? Au iesit ei din indiviziune cand au dezbatut mostenirea?

Nu va pot “scoate” din casa pe motiv ca nu vreti sa va intabulati proprietatea… Partea mai rea e cu 5 arii in antecontract… E ca si cum ati fi platit pana acum numai pentru aceasta suprafata si… se constata acum ca s-au vandut 9… E o aiureala; stiti?
trope_doi a scris:

E cam… dificil de inteles: in antecontractul dv scrieti ca ati cumparat 5 arii? Ca de-i asa… v-ati inselat singur (din cine stie ce motiv)…
Apoi: in antecontract despre cine scrie ca e obligat la intabulare?

muresan.florian a scris:
pe schita de dezmembrare deci restul de la 9 arii pana la 15 arii este trecut tatal celor 3 frati de la care am cumparat,deci tot al lor este,am vazut numele cu ochii mei,cand mam dus la primarir sa platesc impozitul am intrebat cate arii are casa si mi sa spus ca 9

Ce schita de dezmembrare? Dv ati cumparat de la cei 3 frati (ai caror parinti nu mai traiesc)…
Fratii au dezbatut mostenirea (au certificat de mostenitori)? Au iesit ei din indiviziune cand au dezbatut mostenirea?

Nu va pot “scoate” din casa pe motiv ca nu vreti sa va intabulati proprietatea… Partea mai rea e cu 5 arii in antecontract… E ca si cum ati fi platit pana acum numai pentru aceasta suprafata si… se constata acum ca s-au vandut 9… E o aiureala; stiti?

stiu ca e o incurcatura foarte mare,fratii au facut succesiunea dupa parinti,asta ar insemna sa aiba titlu de mostenitor nu stiu sa va spun ,desi santem consateni nam crezut ca o sa patesc asa ceva.in antecontract nu se specifica cine e obligat la intabulare,neam inteles de la inceput ca suport eu toate cheltuielile,exact cum neam inteles si ca trecem 500mp iar cand se va masura cu topograful se va intabula tot,in ideea asta am specificat in antecontract vecinii alaturati,iar in antecontract sant specificate si anexele gospodaresti ,ceea ce chiar daca sar lua in considerare ca am trecut 5 arii nu ar cuprinde aceste anexe gospodaresti.pana la 30000 de euro mai trebuie sa dau 2000 si pe urma cheltuielile cu intabulatul dar in contract nu se specifica deloc cine suporta intabulatul,asta a fost o intelegere verbala.dar daca mai imi cer bani?
puteti sa le faceti plangere penala sau puteti sa ii dati in judecata pe drept civil.
e un caz complicat si daca ar fi sa ajung in instanta imi trebuie un avocat foarte bun.aceasta casa este casa parinteasca a parintilor lor deci pur si simplu acesti 3 frati de la care am cumparat casa a trebuit sai plateasca pe cei 3 frati ai lui taicasau.pana la urma ia platit numai pe 2 deci pe 2 din unchii lor iar pe al treilea unchi nu la platit,simi vine respectivul unchi pe care nu la platit sai dau eu partea de bani pana la urma numai cu politia lam putut scoate din curte optand ori sai dau banii ori vine si trage gard de la 9 arii pana la 15 arii deci sustine ca aia este partea lui simi pune semn de intrebare totusi pe el de ce nu la platit ca pe ceilalti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate intabula pamantul de la stat? am cumparat o casa si se presupune ca o parte din pamant ar putea apartine statului,dar o foloseste acelasi proprietar.se poate intabula acel pamant si ce ... (vezi toată discuția)
Emitere titlu de proprietate din ordinul prefectului Lilipop1 Lilipop1 Mama mea a mostenit de la un unchi decedat terenul si casa unde a locuit Matusa încă trăieste. Unchiul a murit in anul 2000, iar in 2006 au facut la notar ... (vezi toată discuția)
Problema delicata van_allen78 van_allen78 Buna ziua! Care ar ficea mai buna solutie la urmatorul caz: am un teren de 10 ari intravilan, mostenit de la fratele meu care a decedat de 10 ani.Nu a avut ... (vezi toată discuția)