avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se poate intabula pamantul de la stat?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se poate intabula pamantul de la stat?

am cumparat o casa si se presupune ca o parte din pamant ar putea apartine statului,dar o foloseste acelasi proprietar.se poate intabula acel pamant si ce demersuri ar trebui facute?
Cerere oficiala catre OCPI
nu puteti sa intabulati un teren care apartine statului.
Depinde cum apartine statului: proprietate publica sau privata.
Eventual puteti sa il cumparati de la stat.

Spuneti ca se "presupune" ca apartine statului. E posibila si o actiune in uzucapiune daca doar se presupune. Ne puteti da mai multe detalii?
am cumparat casa iar la primarie cand am platit impozitul am intrebat cate arii are numai 934mp mi sa spus ca restul nu sar putea intabula numai prin instanta.ar fi cam 5 arii diferenta.dar totul e ingradit cu gard viu casa gradina anexele plus portiunea care nu inteleg de la cine am cumparat asa spune ca nu se poate intabula,dar nici ,macar un act de proprietate nu se poate absolut nimic?
Cand ati cumparat?

Cum am spus mai sus, e posibila uzucapiunea, dar sa vedem daca va incadrati acum in termenele prevazute de lege sau mai trebuie sa asteptati. Puteti sa mergeti la un avocat sa se uite pe acte.

Alte discuții în legătură

M-ar interesa o intabulare in 2007 am cumparao o casa la cicarlau cu 30ooo euro.sant 3 frati au facut succesiunea dupa parinti dar problema este urmatoarea sant cam 15 arii iar in ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a finaliza un contract de vanzare-cumparare imobil maria sandu maria sandu Buna seara, Am incheiat la notariat un precontract de vanzare-cumparare al unui apartament acum un an,am platit un avans de 70000 de euro urmand ca in ... (vezi toată discuția)
Un sfat va rog lils lils buna ziua, situatie concreta am cumparat o casa de la niste cunostiinte in martie 2010, am semnat la notar un antecontract cu legalizare de semnatura si am ... (vezi toată discuția)