avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Drept permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Drept permis

Buna ziua am si eu o intrebare , am 3 ani cu suspendare pentru furt califiicat ma intreb daca am dreptul sa dau de carnet de conducere ? Stiu ca cere cazieru. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 20:01, 20 Noiembrie 2010
Da, aveti acest drept.
Deci nu influenteaza cu nimic scoala de soferi ?
Art.24(6) din OUG nr.195/2002 vine in sprijinul dvs:

Art. 24
"(6) Nu are dreptul să se prezinte la examen pentru obţinerea permisului de conducere persoana care a fost condamnată, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru o infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice sau pentru o infracţiune de omor, lovire sau vătămare cauzatoare de moarte, vătămare corporală gravă, produsă ca urmare a încălcării unei reguli de circulaţie, cu excepţia cazurilor când a intervenit una dintre situaţiile prevăzute la art. 116 alin. (1).
A mers tatal meu la politie si cica dupa un an de suspendare am dreptul de a da de permis. Nu stiu ce sa mai cred. Unde ma pot adresa?
Probabil tatal dvs. a spus la politie ca e vorba de o condamnare cu suspendare, si cei de la politie au inteles ca e vorba de regimul circulatiei, nu furt calificat.

Mergeti dvs. si intrebati, nu aveti picioare?
Puteti sa dati examen.

Alte discuții în legătură

Cazier scoala de soferi nite nite As dori sa stiu daca ai cazieru patat pentru furt calificat te afecteaza cu ceva la scoala de soferi? (vezi toată discuția)
Cazierul judiciar costicapopescu costicapopescu Va salut, as dori sa va adresez o intrebare >> in luna martyie am fost condamnat la 10 luni de inchisoare cu suspendare pentru furt calificat si acum as dori ... (vezi toată discuția)
Pot sustine examen in vederea redobandirii permisului? StifflerSamm StifflerSamm Buna ziua!Astazi am fost si mi'am scos cazierul pentru a afla daca pot incepe scoala de soferi.Pe cazier scria in felul urmator: Solicitantul [u]este ... (vezi toată discuția)