avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu

buna ziua. am si eu o intrebare la duvs: am lucrat timp de 1 luna la o firma de distributie si din cauza neintelegerilor cu sefu (ne jignea foarte mult) am renuntat la colaborarea cu dansul. cand am plecat nu am semnat niciun act de incetare a contractului de munca si mi-a trimis o hartie acasa prin care ma invita pe 20 noiembrie ora 12:30 la sediul firmei pentru a rezolva incetarea contractului. mi-a inmanat o hartie pe care m-a pus sa semnez fara insa a-mi da si banii. am refuzat, deoarece il stiu ca fiind un "tepar" si am cerut intai sa vad banii, dupa care mi-a luat acea hartie si m-a inviatt sa mai vin cand ma va mai chema el, adica niciodata. mentionez ca au urmat cuvinte jignitoare la adresa mea fapt pentru care am plecat. intrebarea e urmatoarea: ce ii pot face in acest caz? o sa fac o plnagere la ITM dupa care, daca nu se rezolva o sa-l chem si in instanta. este bine ceea ce vreau sa fac? cu multumiri anticipate, Valentin.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:32, 21 Noiembrie 2010
Da pueti inainte o reclamatie la ITM.
Aveti dovada ca ati fost la lucru timp de o luna de zile? Parerea mea este ca ar trebui sa rezolvati amiabil. Daca e de rea credintasi nu vrea sa va plateasca trebuie sa faceti fata, eventual, unui litigiu de munca, adica o actiune in instanta, si daca el face dovada ca nu ati fost la lucru ramaneti tot in paguba si cu nervii alterati. Mai incercati odata pe cu vorba bun, nu uitati: "Vorba dulce mult aduce!" Succes!
Principiul libertatii muncii da dreptul salariatului de a denunta contractul individual de munca, acesta avand doar obligatia de a anunta angajatorul, iar art. 24 alin. 2 lit. A din Contractul colectiv de munca stabileste posibilitatea salariatului sa se autodisponibilizeze in conditiile art. 26 alin. 1 din acelasi contract colectiv de munca.
alvarolipo a scris:

Principiul libertatii muncii da dreptul salariatului de a denunta contractul individual de munca, acesta avand doar obligatia de a anunta angajatorul, iar art. 24 alin. 2 lit. A din Contractul colectiv de munca stabileste posibilitatea salariatului sa se autodisponibilizeze in conditiile art. 26 alin. 1 din acelasi contract colectiv de munca.

Din ce CCM ati citat aceste prevederi :-/ ... in CCMN aplicabil pe teritoriul tarii nu exista aceste prevederi la articolele citate ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere platite lider sindicat monicalirca monicalirca La cate zile libere platite are dreptul un lider de sindicat, daca CCM a incetat si nu a mai fost incheiat un altul ? (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu cici_ka cici_ka Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca la incetarea contractului individual de munca din motive ce nu ţin de persoana salariatului, acesta mai beneficiaza de ... (vezi toată discuția)
Drepturi in caz de concediere vecheagarda vecheagarda Buna ziua, In data de 01.06.2010 am fost informata oficial ca societatea la care imi desfasor activitatea intentioneaza sa desfiinteze postul pe care il ocup ... (vezi toată discuția)