Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca la incetarea contractului individual de munca din motive ce nu ţin de persoana salariatului, acesta mai beneficiaza de plata a unui salariu compensatoriu conform CCMN? Mentionez ca societatea la care am lucrat a desfiintat postul in temeiul prevederilor art. 58 coroborat cu art. 65 si 66 din Legea nr. 53/2003. De asemenea societatea nu are un contract colectiv de munca sau nu pot avea eu acces la el, iar in contractul individual de munca nu se specifica asa ceva. Mai este in vigoare acest Contract Colectiv de Munca la nivel National?
De la 01.01.2011 nu mai exista CCMN .. salariatii beneficiaza de salarii compensatorii numai daca acordarea acestora este prevazuta in ccm aplicabil angajatorului, in c.i.m. sau in reg.intern al angajatorului.
Multumesc pentru raspuns! CCM aplicabil angajatorului nu il am si nu pot intra in posesia lui, mi se spune de catre conducerea societatii ca inca nu este inregistrat la ITM. In Regulamentul intern nu se specifica decat ca salariatul are dreptul la protectie in caz de concediere dar nu specifica in ce consta acea protectie.
In acest caz, acel CCM nu are nicio valoare juridica ... potrivit legii, ccm isi produce efectele de la data inregistrarii lui la institutiile abilitate ....