avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Termen legal raspuns petitite
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Termen legal raspuns petitite

Am depus o petitie la primaria din localitatea in care locuiesc de mai mult de 1 luna si jumatate, dar nu am primit nici un raspuns. Avand in vedere ca petitia solicita un raspuns de interes pentru toti locuitorii strazii pe care locuiesc, cui trebuie sa ma adresez in continuare pentru a avea totusi un raspuns? Mentionez ca toti locuitorii strazii au semnat aceasta petitie.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:42, 21 Noiembrie 2010
termenul de raspuns este de 30 zile iar daca este cu delegare de competenta se poate prelungi cu inca 15 zile.
sunt convins ca daca ati depus acea petitie cu nr de inregistrare sau ati trimis-o cu prin posta cu confirmare de primire veti primi raspuns.
succes
Termenul legal de raspuns la petetitii este de 30 de zile ,prevazut de OG 27/2002
Parte buna este ca daca ati facut o cerere si nu vi s-a raspuns in 30 de zile , se considera ca Primaria a admis cererea dvs in mod tacit.
Autoritatile sau institutiile publice care sunt obligate sa comunice raspuns petitionarului in termen de 30 de zile de la data inregistrarii petitiei cu posibilitatea prelungirii acestui termen cu cel mult 15 zile.

Potrivit art.1 alin.1 din Legea nr.554/2004, orice persoana care se considera vatamata intr-un drept al sau ori intr-un interes legitim, de catre o autoritate publica, printr-un act administrativ sau prin nesolutionarea in termenul legal a unei cereri, se poate adresa instantei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoasterea dreptului pretins sau a interesului legitim si repararea pagubei ce i-a fost cauzata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezolvarea unei cereri la o institutie publica sorin33 sorin33 Am depus o cerere catre primarie,dar nu am primit rasuns nici dupa 30 de zile lucratoare cat este termenul legal de a primi un raspuns de la o institutie ... (vezi toată discuția)
Raspuns la cerere scrisa FYLY FYLY Va rog sa imi spuneti daca institutiile statului sunt obligate sa raspunda in scris unei cereri prin care se solicita o informatie (in speta Casa Judeteana ... (vezi toată discuția)
Nu primesc raspuns de la primarie !! DUNIC DUNIC Va rog frumos sa ma indrumati, asupra caii de urmat. Am adresat o cerere Primariei si aceasta nu imi raspunde. Cum se procedeaza si care este suportul ... (vezi toată discuția)