avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu pentru cresterea copilului

Buna seara!am si eu o nelamurire!eu am nascut pe 1 oct.si am fc cerere la ajofm de intrare in ccc 2ani,si astept sa imi vina actele ptr depunerea dosarului.eu nu am luat cele 126 zile de concediu maternal,are cumva ceava e obligatoriu sa le iau pe toate ?dosarul il depun la primarie?multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:18, 21 Noiembrie 2010
Nu veti primi indemnizatie de ccc pana la 2 ani si nici alocatie timp de 60 de zile din aceasta cauza.

Dosarul se depune biroul specializat al primariei
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Noiembrie 2010
Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic
ma scuzati dar nu pre inteleg,eu am avut concediu pana pe 12 noiembrie,adica cele 42 zile lauzie.acum imi pregatesc dosarul de ccc 2ani.actele ptr alocatie le-am depus.

Dar de de nu spuneti asa ? Concediul de lauzie , face parte din cele 126 zile de concediu de maternitate , pe care dvs decideti cum il impartiti , dar trebuie minim 42 de zile luate post -natal. Din aceasta cauza , se amana data de la care se incepe efectiv plata ccc cu 60 de zile , daca nu ati luat concediul de lauzie.(42 zile) . Acestea sunt obligatorii din totalul celor 126 .
eua m luat luat 60 zile prenatal si 42 zile postnatal.in cat timp trebuie sa depun dosarul si cam in cat timp imi vin banii?multumesc!
1. CCC pana la 2 ani si indemnizatia aferenta vi se acorda incepand cu cea de a 43-a zi de la nasterea copilului.
2. Chiar daca va intarzia (cum se mai intampla la noi) plata indemnizatiei aceasta o veti primi si pe lunile din urma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maitairina maitairina Buna ziua. Eu trebuie sa depun dosarul pt CCC, dar de ce la primărie se insista ca cele 126 de zile de concediu sunt obligatorii? Eu am nascut pe 1 februarie. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt obligatorii cele 126 de zile de concediu de maternitate? ... monteoru monteoru Buna ziua! Sunt obligatorii cele 126 de zile de concediu de maternitate? S au luat 6 zile inainte de nastere(prenatal) si 45 de zile post natal .Cu a 46 zi s ... (vezi toată discuția)
Legea acordarii prenatalului siskoady siskoady va rog frumos sa imi spune-ti la cate saptamani se acorda prenatalu.Eu am 30 saptamani cand imi expira riscul maternal eu am numarat zilele si dupa mine as ... (vezi toată discuția)