Buna seara!am si eu o nelamurire!eu am nascut pe 1 oct.si am fc cerere la ajofm de intrare in ccc 2ani,si astept sa imi vina actele ptr depunerea dosarului.eu nu am luat cele 126 zile de concediu maternal,are cumva ceava e obligatoriu sa le iau pe toate ?dosarul il depun la primarie?multumesc!
ma scuzati dar nu pre inteleg,eu am avut concediu pana pe 12 noiembrie,adica cele 42 zile lauzie.acum imi pregatesc dosarul de ccc 2ani.actele ptr alocatie le-am depus.
Dar de de nu spuneti asa ? Concediul de lauzie , face parte din cele 126 zile de concediu de maternitate , pe care dvs decideti cum il impartiti , dar trebuie minim 42 de zile luate post -natal. Din aceasta cauza , se amana data de la care se incepe efectiv plata ccc cu 60 de zile , daca nu ati luat concediul de lauzie.(42 zile) . Acestea sunt obligatorii din totalul celor 126 .
1. CCC pana la 2 ani si indemnizatia aferenta vi se acorda incepand cu cea de a 43-a zi de la nasterea copilului.
2. Chiar daca va intarzia (cum se mai intampla la noi) plata indemnizatiei aceasta o veti primi si pe lunile din urma.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Concediu
maitairina
Buna ziua. Eu trebuie sa depun dosarul pt CCC, dar de ce la primărie se insista ca cele 126 de zile de concediu sunt obligatorii? Eu am nascut pe 1 februarie. ... (vezi toată discuția)