avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua! Sunt obligatorii cele 126 de zile de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua! Sunt obligatorii cele 126 de zile de concediu de maternitate? ...

Buna ziua! Sunt obligatorii cele 126 de zile de concediu de maternitate?
S au luat 6 zile inainte de nastere(prenatal) si 45 de zile post natal .Cu a 46 zi s a cerut suspendarea contractului de munca pentru intrarea in concediu de crestere copil pana la 2 ani? exista lege care ma obliga sa iau cele 126 de zile? v oi intampina probleme ptr obtinere CCC pana la 2 ani?
Cel mai recent răspuns: monteoru , utilizator 12:58, 14 Septembrie 2020
Buna ziua,
Nu va obliga legea sa beneficiati de toate cele 126 de zile de concediu maternal, va obliga doar sa luati* cel putin 42 de zile de concediu postnatal, de lauzie.
Prevederea, obligatia, o gasiti in OUG 96/2003.
Nu o sa aveti "probleme" cu indemnizatia pentru CCC daca respectati cele 42 de zile minime de concediu de lauzie.
Ultima modificare: Luni, 14 Septembrie 2020
Ionut.ion, utilizator
Multumesc cu drag!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate Porumbdiana Porumbdiana Din cele 126 de zile de concediu de maternitate pot sa iau doar 120? Am avut 31 prenatal si pana la 120 postnatal.si nu as vrea sa le mai iau pe cele 5 ramase ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal ggami ggami Buna seara! As dori sa stiu de cate sapt de sarcina se poate intra in prenatal. Daca am 30 de sapt si 2 zile si imi iau 3 zile de medical(pt copilul de trei ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal sau postnatal obligatoriu? oanaelena22 oanaelena22 buna ziua am doua intrebari in legatura cu concediu pre / post natal, stiu ca este un total de 126 zile, din care 42 obligatorii dupa nastere, intrebarea mea ... (vezi toată discuția)