in pofida celor spuse de av. iordachescu, la examenul de acum 10 zile s-a copiat pe rupte. cu telefonul, carti si unul de la altul...au stat unul langa altul...stiu precis si s-a vazut si din reportajul tv. o porcarie de examen. a fost o supraveghere gen bacalaureat; stiti ce vreau sa zic. pentru 900 de candidati la bucuresti, puteau sa organizeze mai bine.....un examen corect avantaja pe toata lumea:1. multi tampiti nu ar fi facut de ras avocatii, neintrand in barou 2. candidatii care stiu carte ar fi intrat. 3. profesorii ar fi corectat mult mai usor: unii ar fi dat foile albe, altii ar fi scris foarte putin...asa , cu copiatul unii au scris cuvant cu cuvant din carti....cu articole, alineate..samd....daca vor usor se prind de cei care au copiat...dar nu se va intampla nimic, decat o stare de greata la cei seriosi si care n-au copiat si poate nu iau examenul....la inm au fost 3200 de candidati , dar nici poveste de copiat...deci se poate..
Si eu am dat examenul in acest an pentru Baroul Bucuresti si am fost total dezamagita de organizare sau mai bine zis de lipsa organizarii. Pe langa faptul ca am fost ingramaditi intr-un amfiteatru minuscul in care trebuia sa intepenesti intr-o pozitie si abia iti incapea foaia de examen pe asa-zisul pupitru, in fiecare dimineata cand facea prezenta, iar ne mutam, inainte inapoi, mai sus mai jos, mai la dreapta mai la stanga, cate jumatate de ora in fiecare zi. Daca aveai de pus vreo intrebare clarificativa in legatura cu subiectele, nu aveai pe cine sa intrebi si lumea iesea la baie intr-o veselie (insotiti evident) ca sa imi dau seama spre sfarsit ca de fapt nevoia fiziologica consta in consultarea codului care se afla intr-un loc strategic in baie. Cei care copiau cu handsfree (bravo lor daca ii tine) li se intrerupea legatura si se mai auzea din cand in cand cate o voce din difuzor care dicta subiectul, era de un penibil fantastic. Supraveghetorii faceau putin scandal dar nu au luat nicio masura efectiva. Bineinteles, ca in ziua de inceput, cei repartizati la Facultatea de Chimie din Polizu, se invarteau prin factultate ca niste gaini cu capul taiat, toti disperati sa gasim salile intr-o cladire gen labirint unde nu se gasea nici macar o indicatie a acestora. De a doua zi s-a rezolvat, dar daca ne filma cineva cum ne intrebam unul pe altul unde este sala cutarica si orbecaiam pe culoare era ca in filmele cu prosti.
Pentru ,,fanulluivanghelie''- pana la urma nu inteleg de ce esti atat de vehement si indignat pentru faptul ca nu ai putut copia si tu sau intr adevar te a deranjat incorectitudinea celor petrecute? Pana la urma sansa unuia bine pregatit nu i o poate lua niemni, nici colegu din dreapta care copiaza nici cel din stanga care mai stiu ce face........Cred ca trebuie sa ne asumam esecurile si sa ne pregatim mai bine si nu sa cautam vina in alta parte .Bafta tuturor
Pe cale de consecinta,daca nu a putut copia,inseamna ca organizarea a fost "excelenta"
Mai bine organizare proasta decat sa ajunga in aceasta mmeserie si neavenitii care au fost mai buni in"materia" copierii, mai mult sau mai putin profesioniste.
Din nefericire si aceasta frumoasa profesie isi are "uscaturile" sale,nu are nevoie de altele,ca de fapt orice meserie.
Cred ca m ai interpretat gresit ca sa zic asa cine i bine pregatit intra oricum nu i sunt diminuate sansele de unul care copiaza.Din acest punct de vedere fiecare trebuie sa si vada de treba lui.Pana la urma selectia se face in practica .......In ceea ce priveste ,, uscaturile'' ce te faci cu uscaturile care sunt cu 5 , 6 ani vechime? Daca e sa fim mai catolici decit Papa hai sa fim testati cu totii la interval de cativa ani sa ni se verifice cunostintele .Atat timp cat un avocat cu vechime face inca greseli de incepator mi se pare incorect sa critici cu atata vehementa un absolvent de drept care este la inceput de drum.
Alte discuții în legătură
Doar un sfat....
*2007*
Stiu ca nu sunt indreptatita sa scriu in aceasta sectiune a forumului...dar as vrea sa cer un sfat unor oameni avizati in ale "scolii" ....as vrea sa ma ... (vezi toată discuția)