avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... concesionarea unui apartament proprietate PF.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

concesionarea unui apartament proprietate PF.

Detin un apartament prin act de V-C ca persoana fizica.Va rog sa-mi spuneti daca pot sa-l concesionez la alta persoana fizica sau pot face un contract de comodat . Pe citi ani minim pot face concesionarea imobilului la o alta P.F ? Dar la o alta societate sau persoana juridica il pot concesiona ? La intocmirea contractului de concesionare se face prin notariat pot cere o serie de obligatii catre acel caruia ii concesionez?
Concesiunea are ca obiect bunuri apartinand proprietatii publice.
Dumneavoastra, PF fiind, puteti inchiria apartamentul (ceea ce inseamna ca cedati folosinta apartamentului in contra unei sume - chirie - prestabilite) sau puteti incheia un contract de comodat (caz in care contractul ar fi gratuit - nu obtineti nici o suma de bani).
Cel caruia puteti ceda folosinta apartamentului poate fi orice PF sau PJ, romana sau straina.
In ambele contracte puteti insera orice clauze si obligatii doriti dumneavoastra, cu conditia ca si contractantul sa si le insuseasca si sa semneze contractul in forma propusa de d-voastra.
Contractul de inchiriere trebuie inregistrat la AFP de care apartineti pentru impozitul pe veniturile din cedarea folosintei bunurilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat intre persoana juridica si persoana fizica ContSters264598 ContSters264598 Am achizitionat un imobil pe firma. Este posibil ca jumate din acest imobil sa-l dau in comodat unei PF? In acest caz, cum fac distribuirea cheltuielilor cu ... (vezi toată discuția)
Contract comodat dasca7727 dasca7727 Vreau a inchiriez unei firme sub fora de contract de comodat un apartament vreau sa stiu i eu pareri pro i contra au mai bn zis dezavantaje si avantaje (vezi toată discuția)
Help!!!!!!!!!!! ot20mat ot20mat Situatia premisa> Persoana fizica, denumita in continuare PF cumpara si plateste 3 masini pe care ulterior le inmatriculeaza pe numele unei SRL apartinand ... (vezi toată discuția)