Ati achizitionat imobilul cu TVA? Ati dedus TVA pentru imobil? Inregistrati amortizare fiscala pentru imobil?
Raspunsul la aceste intrebari sunt in relatie cu cedarea folosintei cu titlu gratuit care nu este aducatoare de venituri pentru firma dvoastra.
Nu am inteles, in prima dvoastra postare PF este persoana fizica sau persoana fizica autorizata ? (poate v-ati gandit la una si ati scris alta).
Firma este la impozit pe venit sau pe profit?
Daca firma este la impozit pe profit, inregistrati amortizarea fiscala numai 50%.
Daca firma este la impozit pe venit, nu mai conteza amortizarea.
Ca principiu, cheltuielile care nu sunt aferente unui venit, va afecteaza profitul contabil, care la randul lui, poate influenta altele .. de exemplu chiar si dividendele si impozitul aferent.
De aceea, intrebarea din primul post are un caracter foarte general si raspunsul la fel de general este DA, se poate.
Totusi depinde din ce punct de vedere privim? Fiscal, contabil, al asociatilor (daca sunt mai multi), al auditorului, etc .. probabil e prea adanca analiza.
De exemplu sa presupunem ca PF este persoana fizica si asociat al firmei. Este (eu nu stiu)?
Daca la un control, fiscul va considera comodatul respectiv ca fiind bunuri si servicii in favoarea asociatului ce trebuiesc asimilate dividendelor conform codului fiscal? Pot fi interpretari. Tot ca regula generala va spun ca firmele se considera a fi infiintate in scopul de a face profit si ca urmare nu pot face acte cu titlu gratuit.
Nu stiu ... va asumati un mic risc si faceti comodatul respectiv
Multumesc pt răspuns, pare logic.
Am scris corect PF, firma este platitoare de impozit de profit, înregistrează profit, iar eu ca PF sunt asociat unic.
Un contract de închiriere pe o suma modica ar fi interpretabil?
Nu am înțeles cu amortozarea fiscală de 50%, as aprecia o explicație.