avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... preluare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

preluare

Anul trecut am cumparat o firma cu datorii la stat,ii mai pot obliga pe fostii asociati sa-si plateasca datoriile?

Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 05:58, 22 Noiembrie 2010
Nu.
daca ati avut la momentul preluarii firmei cunostiinta de acele datorii si le-ati acceptat, nu mai e nimic de facut
ii mai pot obliga pe fostii asociati sa-si plateasca datoriile?

Nu ii puteti obliga pe asociati sa plateasca datoriile deoarece acestia au doar obligatia varsari capitalului social
Cel care raspunde de toata activitatea soc este administratorul ! Impotriva lui va puteti indrepta daca a comis fapte de natura celor incriminate de legea 31/1990

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana fizica-executare silita pentru datoriile firmei simona_gabriela85 simona_gabriela85 In cazul in care unei persoane fizice ii sunt invocate datori de catre terte persoane, finante etc. poate fi executat silit si pentru bunurile apartinand ... (vezi toată discuția)
Asociere patron angajat pytu_elena pytu_elena sunt angajatul unei societati cu capital privat(srl) iar patronul vrea sa-mi propuna o asociere.Este de mentionat faptul ca la acest moment eu nu pot veni la ... (vezi toată discuția)
Anulare actiuni neplatite intr-o s.a. alexandra_vlej alexandra_vlej Buna ziua, In conformitate cu art. 100 din Legea 31/ 1990 a societatilor comerciale, actiunile neplatite vor putea fi anulate, cu respectarea notificarii ... (vezi toată discuția)