avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se aplica art. 580 ind. 3 Cod procedura civila?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se aplica art. 580 ind. 3 Cod procedura civila?

In calitate de creditoare am obtinut in instanta obligarea debitorului (Primarul X) la "a face" respectiv emiterea deciziei in baza legii nr 10/2001.
Hotararea a fost investita cu formula executorie. Am notificat personal Primarul X dar acesta nu imi raspunde si nici nu isi indeplineste obligatia de a face.

In aceste circumstante, pot sa ma adresez direct instantei cu o cerere pentru stabilirea unei amenzi civile pentru fiecare zi de intarziere in indeplinirea obligatiei ori trebuie mai intai sa ma adresez unui executor judecatoresc care sa obtina incuviintarea executarii ,sa emita o somatia si abia apoi sa ma adresez instantei cu cererea in stabilirea unei amenzi civile? #-o
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:22, 21 Noiembrie 2010
Dacă obligaţia de a face nu poate fi îndeplinită prin altă persoană decât debitorul, acesta poate fi constrâns la îndeplinirea ei, prin aplicarea unei amenzi civile.
Instanţa sesizată de creditor poate obliga pe debitor, prin încheiere irevocabilă, dată cu citarea părţilor , să plătească, în favoarea statului, o amendă civilă de la 20 lei la 50 lei, stabilită pe zi de întârziere până la executarea obligaţiei prevăzute în titlul executoriu .

Prin urmare, adresati-va instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita fond funciar ciosuion ciosuion Cum poate fi executata silit comisia comunala pentru punerea in posesie a unei suprafete de teren si pentru plata daunelor cominatorii si a daunelor interese , ... (vezi toată discuția)
Refuzul itm de a respecta o sentinta judecatoreasca. rodica_post rodica_post In luna oct.2011,a fost pronuntata o sentinta civila prin care ITM -Sv.,era obligata la eliberarea unor adeverinte privind vechimea in munca -intemeiata pe ... (vezi toată discuția)
Expertul refuza sa indeplineasca o hotarare judecatoreasca rolex rolex Am angajat o lucrare de ridicare topografica si de intabulare in CF a unei suprafete de teren in mediul rural. Dupa ce mi-a luat banii timp de un an nu am mai ... (vezi toată discuția)