avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontact
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontact

Buna ziua, am incheiat un antecontract pentru cumpararea unui imobil ce urmeaza sa se construiasca. Plata integrala se va face in cursul zilelor urmatoare. Problema este ca in antecontract s-a scris gresit data incheierii contractului, iar contractul a fost incheiat in prezenta unui avocat, deci are si o foaie cu incheierea avocatului unde data este scrisa corect.
Cum trebuie sa procedez pentru a nu avea probleme ulterior si pentru ca antecontractul sa nu poata fi contestat in cazul in care vanzatorul nu isi respecta obligatiile?
Datele diferite pot duce la nulitatea antecontractului?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:46, 26 Februarie 2008
chiar nu ma ajuta nimeni ??
Primeaza data certa atestata de avocat. Nu e cauza de anulare a contr. Totusi, pt. a evita eventuale discutii ulterioare, ati putea solicita rectificarea datei in contract (se taie data veche, se scrie cea corecta si se semneaza de ambele parti, pe toate exemplarele contractului).
Si de avocat, se semneaza si de avocat si se stampileaza in drept.
Normal ar fi sa faceti un aditional.
Nu am inteles care data nu e trecuta corect, in care contract, caci este antecontract... :-/
monkey a scris:

Problema este ca in antecontract s-a scris gresit data incheierii contractului, iar contractul a fost incheiat in prezenta unui avocat, deci are si o foaie cu incheierea avocatului unde data este scrisa corect.
:-/
Datele diferite nu anuleaza contractul, dar e important pentru a vedea data de la care curge obligatia pentru o parte sau pentru cealalta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarire care tine loc de vanzare-cumparare Chiriac Roxana Chiriac Roxana As vrea si eu opinii legate de o situatie si anume reclamantul cere o hot care tine loc de vanzare-cumparare avand un antecontract de v-c din 28 febr ... (vezi toată discuția)
2 contracte de prestari servicii cu acelasi numar, facturi emise pentru ambele ccodreanu ccodreanu Buna ziua, va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: Societatea mea ofera servicii de dezvoltare web. Dintr-o eroare am ajuns sa am doua contracte cu ... (vezi toată discuția)
Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare-fals golden_eye753 golden_eye753 Buna ziua, In anul 2006 bunicul meu a incheiat un Contract de promisiune bilaterala de vanzare-cumparare a unei suprafete din terenul avut in proprietate, ... (vezi toată discuția)