Buna ziua,
In anul 2006 bunicul meu a incheiat un Contract de promisiune bilaterala de vanzare-cumparare a unei suprafete din terenul avut in proprietate, urmand ca ulterior (nu se specifica o data anume in contract) sa se faca actele legale. In contract, bunicul imputerniceste pe o persoana sa duca la indeplinire toate formalitatile pentru incheierea autentica.
In anul 2008, bunicul meu a decedat, acest contract nu a fost dus la indeplinire, iar acum, in 2013, cel care a “incheiat” acest contract a dat in judecata mostenitorii pentru intrarea in legalitate a contractului.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Cf. contract, persoana imputernicita de bunicul meu sa faca demersurile necesare incheierii contractului in forma autentica, nu are inscrise datele corecte din buletin, adica din numarul CI si CNP lipsesc cate o cifra. Mai sunt si alte nereguli in contract, cum ar fi ca nu scrie data la care s-a incheiat, doar se aminteste la un moment dat, ca la data de….cumparatorul ii achita vanzatorului suma de x lei; nu scrie in cate exemplare a fost incheiat si nu este incheiat la un notar sau avocat.
2. De ce in cei 2 ani pana sa nu mai fie bunicul meu, nu s-au facut actele de incheiere a contractului si vin acum cu aceste pretentii. Mai este valabil acest contract dupa cca 7ani de la incheiere?
3. Aceeasi persoana care este imputernicita de bunicul meu (mandatarul), nu a semnat contractul. De ce?
O problema si mai importanta ar fi ca exista acte care atesta ca semnatura bunicului meu este FALSA, inclusiv acest contract din care noi avem o copie si are o semnatura, iar actele care au venit de la tribunal cu acelasi contract au alta/alte semnatura/I, pentru ca persoanele puse ca martori au semnat atunci intr-un loc iar acum se vede clar ca a fost refacut si resemnat, dar tot fara semnatura mandatarului.
As dori o parere de la un avocat specializat pe probleme funciare si chiar sa iau legatura cu dansul pentru mai multe lamuriri si eventual reprezentare in instanta.
Partea cu falsul in acte nu as folosi-o acum, deoarece, persoana care a vrut sa cumpere terenul este primarul comunei, iar terenul este in arenda acum tot la el.
Multumesc pentru raspunsuri,
Maria V.
Cel mai recent răspuns:
golden_eye753 , utilizator
21:28, 17 Aprilie 2013