avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum se pedepseste conducerea unui autovehicul fara ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum se pedepseste conducerea unui autovehicul fara (ITP)- si RCA expirate .

Cum se pedepseste conducerea unui autovehicul fara (ITP)- si RCA expirate ?
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 16:49, 21 Noiembrie 2010
Art. 112. din Codul rutier prevede:
(1) Certificatul de inmatriculare sau de inregistrare ori dovada inlocuitoare a acestuia se reţine de către poliţia rutieră in următoarele cazuri:
a) vehiculul nu are efectuată inspecţia tehnică periodică valabilă;
............................................
s) vehiculul nu este asigurat de răspundere civilă in caz de pagube produse terţilor prin accidente de circulaţie, conform legii;
...............................................
Ultima modificare: Duminică, 21 Noiembrie 2010
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Se pedepseste cu o amenda de vreo 1000-1500 lei,suspendarea talonului si inapoierea acestuia la incheierea itp sau asigurarii
Conducerea auo fara itp valabil se pedepseste in principal fie cu avertisment sau cu amenda in valoare de 9-20 puncte amenda ( 1 punct amenda = 60 lei ) si complementar retinerea certificatului de inmatriculare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de valabilitate a itp expirat ileana06 ileana06 As vrea sa stiu daca am probleme laITP daca a expirat din luna mai 2010.Multumesc! (vezi toată discuția)
Accident unu fara itp altu fara rca, cine e vinovat?? razvan007 razvan007 in cazul unui accident intre o persoana care nu are itp valabil si care loveste o masina care nu are rca, pe un drum public, cine e vinovat?? mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Circulatie itp expirat Bogdan Bibicu Bogdan Bibicu Buna ziua! As dori sa stiu daca se face dosar penal pentru circulatia cu o masina cu inmatricularea suspendata din cauza de ITP expirat. Daca da, cui ma ... (vezi toată discuția)