buna ziua, lucrez la o banca cooperatista din reteaua CREDITCOOP - Bucuresti. Am fost angajat pe perioada determinata de 2 ani in data de 16 iunie 2008. In septembrie 2008 banca a fost preluata prin fuziune de o alta banca si mi-a fost modificat CIM de la perioada determinata la perioada nedeterminata urmand sa trec de la functia de referent bancar la functia de administrator credite.In august 2010 mi s-a cerut sa trec pe functia de operator ghiseu banca deoarece a revenit din concediul de maternitate una dintre angajate. Am intrebat ce implica daca trec pe acea functie si ce urmari are. Mi s-a spus ca nu mi se va modifica salariul si nu implica nici o schimbare. Am semnat actul aditional in 26.08.2010. In data de 27.08.2010 mi s-a transmis prin fax ca sunt obligt sa depun garantie in numerar (3 salarii) si garantie suplimentara (ipoteca), ceea ce nu era prevazut nici in CIM nici in actul aditional semnat cu o zi inainte. S-a trecut la retinerea a 10% din salariul meu fara acordul meu si fara a fi semnat un contract de garantie incepand cu luna august a.c. in luna octombrie mi s-a pus sub nas un contract de garantie pe care sa-l semnez. Neavand imobil am dat la cunostinta ca nu pot sa ofer garantie suplimentara. In luna noiembrie de pe o zi pe alta angajata care se afla pe functia de casier (cu garantie numerar si suplimentar activa) a cerut un concediu fara plata pe o durata de 6 luni pe motive personale, care i-a si fost acordata iar totodata mie mi s-a trimis o instiintare ca functia pe care o indeplinesc (operator ghiseu banca) este o functie de gestionar deciziei si a Fisei postului pe care am primit-o cu mai mult de o luna dupa trecerea mea de pe o functie pe alta. Conform acestei instiintari (cu numar de inregistrare ,stampilat semnat de cei 2 directori) daca in termen de 10 zile lucratoare nu voidepune garantia suplimentara mi se desface CIM pe baza prevederilor art. 22 din Normele privind angajarea personalului cu atributii gestionare ... si conform art.61 lit.d din Codul Muncii., deorece nu - mi poate asigura angajatorul o alta functie in cadrul unitatii. Doresc sa precizez ca de la plecarea casierului in concediu fara plata si pana in prezent eu sunt persoana care o inlocuieste. Infiecare zi sunt presat de catre directoarea agentiei sa depun garantie, in fiecare zi sunt injurat si am ajuns chiar santajat ca sa depun garantia suplimentara, pe care eu nu o am , si nu-mi pot obliga parintii sa puna imobilul lor in garantie la un salar atat de mic. Acum 2 zile a urlat la mine directoarea de ag. ca daca nu depun garantia in cele 5 zile cate mi-au ramas din cele 10 lucratoare nu voi fi dat afara ci voi face naveta la 30 de km la Sediul bancii (aflata in loc. Marghita) pe aceeasi functie - operator ghiseu banca - dar fara garantie, dar in scris nu am fost instiintat, doar verbal.acum mi-au mai ramas cele 5 zile dar am momentan ma aflu in concediu medical de 7 zile deoarece mi s-a dignosticat ulcer. As dori sa primesc cateva raspunsuri la situatia de mai sus sau sa-mi explice cineva ce e de facut sau de ce nu sunt lasat in pace sa ma despart de actualul loc de munca pe cale amiabila. as dori sa stiu dac ar fi trebuit sa fiu instiintat inainte de a-mi schimba functia ca voi fi obligat sa depun garantie, daca s-a procedat corect ca fara acordul meu si fara un contract de garantie cu casier angajat activ a fost corect ca sa mi se retina garantie 10% din salar. conform art 22 din codul muncii lit. b, daca inlocuiesc temporar gestionarul nu poate sa-mi ceara nimeni garantie. Daca imi desface CIM nu am dreptul la disponibilizare sau de ce mi se desface CIM conf. art 61 lit d., deorece am demonstrat faptul ca sunt pregatit profesional - lucrez pana in momentul de fata in caserie fara sa fi facut vreo greseala. La fiecare inchidere de zi sunt controlat sivizat de catre directorul ag. si de catre contabil.
Schimbarea locului muncii nu se poate face decit cu acordul dv. Depunerea garantiei este conditionata de schimbarea felului muncii si tot qacordul dv. presupune.Nu puteti fi decit disponibilizat si nu sa se desfaca contractul de munca pentru necoresundere profesionala Cind veniti la serviciu aratati aceste lucruri angajatorului