avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general stornare facturi avans marfuri
Discuție deschisă în Contabilitate în general

stornare facturi avans marfuri

Buna ziua,

Problema este urmatoarea: o societate infiintata in martie 2010, a emis 3 facturi de avans marfuri catre o alta societate. Nu a primit bani, dar nici marfa nu a livrat (se poate dovedi cu acte ca societatea nu a avut niciodata de la infiintare marfa pe stoc). In urma intocmirii acestor facturi a rezultat TVA de plata, care a fost declarat dar nu si achitat, sicietate intrand in final in insolventa. Se mai pot storna aceste facturi?

Sper sa imi poata raspunde cineva,
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 18:27, 21 Noiembrie 2010
Buna seara.

Ati fost notificata de administratorul judiciar sau lichidator ca s-a deschis procedura de insolventa impotriva acelei firme? Daca da,atunci Dvs. trebuia sa va inregistrati declaratia de creanta .Luati legatura cu administratorul judiciar .

Ultima modificare: Duminică, 21 Noiembrie 2010
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma intrata in faliment, fara sa isi achite obligatiile contractuale KinU KinU Subiect: Facturi, livrare marfa neonorata. Am primit facturi de la un furnizor pentru diverse marfuri. Unele dintre ele nu au fost livrate, altele au fost ... (vezi toată discuția)
Faliment crisrian crisrian Sint asociata intr o firma cu datorii la stat . Momentan pe firma functioneza un mic magazin din care in insolventa nu as putea plati suma restanta la ... (vezi toată discuția)
Tva la facturi neincasate de la firme aflate in insolventa Anca T. Anca T. Exista posibilitatea recuperarii (sub o forma sau alta) TVA achitat deja pentru facturile emise dar neincasate de la firme aflate in insolventa sau ... (vezi toată discuția)