avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acord vecini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acord vecini

Am urmatoarea speta: in prezent detin un apartament situat intr-un imobil cu alte 2 apartamente, acestea fiind dobandite prin Legea 112. La ele, din curtea imobilului de peste 4000 mp au fost acordati si intabulati 2000 mp, in cota indiviza celor trei apartamente (proportional cu suprafata fiecarui apartament). In prezent doresc sa solicit iesirea din indiviziune pentru teren si pe suprafata care imi va reveni si care nu va avea acces direct ci prin servitute, sa construiesc un nou imobil. As dori sa imi precizati daca mai este nevoie de acordul vecinilor in acest caz. Mai este considerata curtea comuna?
Cel mai recent răspuns: mihai1107 , utilizator 18:44, 21 Noiembrie 2010
Daca din totalul de 4000 mp au fost intabulati numai 2000 mp ,in cota indiviza celor 3 apartamente,care este statutul juridic al restului de 2000 mp?
Au fost cumparati prin negociere directa de la statul roman de unul dintre ceilalti doi proprietari (mai potent financiar).
Niciodata nu veti putea iesi din indiviziune pentru terenul de sub constructie sau din curtea unui imobil cu mai multe apartamente . Veti putea insa sa solicitati ,dupa intabulare ,autorizatie de constructie insa numai cu acordul celorlati coproprietari.
Av,Ioana Cazacu
aveti nevoie de acordul vecinilor.
Deci nu am nici un temei legal sa solicit iesirea din indiviziune? Nu ma refer la suprafata de sub constructia existenta (o vila) sau la aleea de acces, ci la restul terenului.:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota parte teren vila nexusryder nexusryder Detin un apartament, la parterul unei vile P+2. In aceaeasi vila se mai afla alte 5 apartamente. In contractul de vanzare-cumparare scrie ca eu intru in ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune-teren intravilan PAS22 PAS22 Buna ziua! Am o mare ruagaminte: ajutati-ma in rezolvarea urmatoarei probleme: Am cumparat 250mp cota indiviza dintr-un teren total de 350 mp(construit si ... (vezi toată discuția)
Ce înseamnă ,,coproprietate forțată'', și cum pot face cadastrul și întabularea terenului pe care îl dețin într-o curte cu alți 2 proprietari? iuliana_reky iuliana_reky Buna ziua, doresc sa fac cadastru si intabularea casei si terenului pe care il detin intr-o curte cu alti 2 propietari. Fiecare propietar detine casa si ... (vezi toată discuția)