avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drept familial
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drept familial

Sunt de nationalitate romana si traiesc in Franta, in concubinaj cu un catatean francez.Urmeaza sa nasc luna viitoare.Doresc sa stiu daca vreau sa ma reintorc in tara cu copilul, imi va trebui acceptul tatalui? Subliniez ca isi recunoaste copilul.
Cu multumiri
Oprea
Cel mai recent răspuns: lacrimidedor , utilizator 18:06, 21 Noiembrie 2010
Înainte de a veni în țară ar fi bine să transcrieți nașterea și în România. De intrat în țară intrați însă vă va cere la vamă la ieșire acceptul tatălui. Tatăl poate să își dea acceptul printr-o declarație autentică la Notar.
nu puteti pleca din franta fara aprobarea tatalui
veti avea nevoie de acordul tatalui copilului.
Multumesc mult de tot pentru raspuns.O seara linistita.
Oprea Alina

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat nastere nou nascut EvaEvelyne.79 EvaEvelyne.79 Buna seara. Sunt gravida,casatorita in Tunisia dar nu este inregistrata casatoria si in tara noastra. M-am intors la Bucuresti sa nasc aici. Daca sotul nu va ... (vezi toată discuția)
Drepturi tata biologic alinabr81 alinabr81 Buna seara am si eu o problema.Am un baietel in varsta de doi anisori care tatal sau nu la recunoscut din motive ca nu el ar fii tatal.Acum insa ar vrea sa-l ... (vezi toată discuția)
Copil cu tata francez claudia2483 claudia2483 Buna ziua, am mare nevoie de ajutorul dvs. Sunt romanca si traiesc in FRanta de un an. Nu am reusit sa-mi gasesc un job si ca atare am venit in RO la ... (vezi toată discuția)