avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... condamnare?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

condamnare?

complicitate la furt calificat.fara cazier,fara antecedente,abia pasit pragul majoratului.care este potrivit codului penal,pedeapsa minima-maxima?se poate spera intr-o executare cu suspendare,sau in ce alte moduri neprivative de libertate se poate executa pedeapsa?
multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters170716 , utilizator 12:36, 22 Noiembrie 2010
Complicele se pedepseste cu aceeasi pedeapsa prevazuta de lege pentru autor, respectiv inchisoare de la 3 al 15 ani.Pedeapsa insa urmeaza a fi individualizata, in functie de anumite circumstante pesonale, sau reale, adica provotoare la fapta, la modul de operare.Lipsa antecedentelor constituie o circumstanta atenuanta, o buna cooperare cu organele de urmarire penala , recunoasterea si regretarea faptei, va pot conduce chiar si catre o pedeapsa cu suspendare.
Pedepsa pentru complice este aceeasi ca cea pentru autor. La stabilirea pedepsei se ţine seama de contribuţia fiecăruia la săvârşirea infracţiunii, precum şi de dispoziţiile art. 72 C.pen.
Pedeapsa in caz de complicitate este cea prevazuta pentru autor, dar la stabilirea pedepsei se va tine seama de contributia fiecaruia la savarsirea infractiunii. Se poate obtine o pedeapsa cu suspendare.
este posibil sa i se aplice o pedeapsa cu suspendare.
Daca nu ati ajuns inca in fata primei instante, aveti posibilitatea sa uzati de prevederile legii 202/2010 care intra in vigoarea in 26 noiembrie si anume "daca pana la inceperea cercetarii judecatoresti, inculpatul declara personal sau prin inscris autentic ca recunoaste savarsirea faptelor retinute in actul de sesizare a instantei si solicita ca judecata sa se faca in baza probelor administrate in faza de urmarire penala., acesta poate beneficia de reducerea limitelor de pedeapsa cu 1/3".
De asemenea, judecata poate avea loc numai in baza probelor administrate in faza de urmarire penala, doar atunci cand inculpatul declara ca recunoaste in totalitate faptele retinute in actul de sesizare a instantei si nu solicita administrarea de probe, cu exceptia inscrisurilor in circumstantiere pe care le poate administra la acest termen de judecata.
La termenul de judecata, instanta intreaba pe inculpat daca solicita ca judecata sa aiba loc in baza probelor administrate in faza de urmarire penala, pe care le cunoaste si le insuseste, procedeaza la audierea acestuia si apoi acorda cuvantul procurorului si celorlalte parti.
Instanta de judecata solutioneaza latura penala atunci cand, din probele administrate, rezulta ca faptele inculpatului sunt stabilite si sunt suficiente date cu privire la persoana sa pentru a permite stabilirea unei pedepse.
Daca pentru solutionarea actiunii civile se impune administrarea de probe in fata instantei, se va dispune disjungerea acesteia.
Instanta va pronunta condamnarea inculpatului, care beneficiaza de reducerea cu 1/3 a limitelor de pedeapsa prevazute de lege.
Angajati avocat.

Alte discuții în legătură

Art. 320 indice 1 georgeaboaice georgeaboaice Buna ziua ! Va rog, respectuos, sa imi explicati daca uzez de acest articol 320 indice 1 in cadrul procesual...asta inseamna ca efectiv mi se reduce pedeapsa ... (vezi toată discuția)
Consum alcool + accident Capsa12 Capsa12 Am consumat alcool ca totii tinerii din ziua de azi si ma pus ala cu coarne sa ma urc la volan si am facut un accident din care au reiesit numai ... (vezi toată discuția)
Salut - furt calificat sereanumarian sereanumarian salut as dori sa imi spuneti si mie daca am un dosar in care am primit suspendare pt furt calificat si mai am inca unu tot petru furt si altul pentru conducere ... (vezi toată discuția)