Am consumat alcool ca totii tinerii din ziua de azi si ma pus ala cu coarne sa ma urc la volan si am facut un accident din care au reiesit numai pagube ale masinilor fara raniti si fara alte pretentii. Tin sa anunt ca la alcooltest mi-a iesit 0.98 dupa care am fost la IML am facut si recoltarea pe care am platito pe loc 160 ron ,din ce stiu mi-a iesit 1.87 la sange .Intrebarea mea e cum se va derula in continuare situatia inafara de dosar penal ca asta stiu. Intrebarea mea c-am cat imi da suspendare si cand mai pot da de permis dupa aceea?
Nu toti tinerii din ziua de azi consuma alcool asa ca nu va cautati circumstante atenuante. Avnd in vedere ca sunteti tanar si probabil nu aveti cazier veti primi o pedeapsa cu suspendare si veti avea posibilitatea obtinerii unui nou permis dupa un an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.
La alcolemie foarte mare se considera ca si cum pericolul public e foarte ridicat.nCa si cumnse merge cu o bomba in brate pe strada.nAm vazut cazuri cu executare pentru asa ceva.
Se poate si cu suspendare si cu executare depinzand de mai multe lucruri.
Fata de situatia de fapt descrisa, nu cred ca li se va da importanta prea mare circumstantelor dvs personale avand in vedere pericolul social concret al faptei comise, pericol concretizat de altfel prin producerea unui accident, mai mult, cred ca se vor inlatura circumstantele atenuante si se va stabili o pedeapsa intr-un cuantum superior minimului special.
Pana la inceperea cercetarii judecatoresti, inculpatul poate declara persoanal sau prin inscris autentic ca intelege sa recunoasca savarsirea faptelor retinute in actul de sesizare al instantei si solicita ca judecata sa se faca in baza probelor adminstrate in faza de urmarire penala, putand solicita proba cu inscrisuri in circumstantiere.
Judecata poate avea loc numai în baza probelor administrate în faza de urmărire penală, doar atunci când inculpatul declară că recunoaşte în totalitate faptele reţinute în actul de sesizare a instanţei şi nu solicită administrarea de probe, cu excepţia înscrisurilor în circumstanţiere pe care le poate administra la acest termen de judecată.
La termenul de judecată, instanţa întreabă pe inculpat dacă solicită ca judecata să aibă loc în baza probelor administrate în faza de urmărire penală, pe care le cunoaşte şi le însuşeşte, procedează la audierea acestuia şi apoi acordă cuvântul procurorului şi celorlalte părţi.
Inculpatul beneficiaza de reducerea limitelor de pedeapsa cu 1/ 3 (si nu a pedepsei aplicate ) astfel cum sunt ele prevazute de lege
In situatia in care instanta retine si circumstante atenuante legale sau judiciare prevazute de art. 73-74^1 C.pen. in favoarea inculpatului, aplicarea efectelor circumstantelor atenuante se face prin raportarea la limitele pedepsei inchisorii reduse ca urmare a aplicarii procedurii prevazute de art. 3201 alin. (7) C. proc.pen.
Se poate aplica o pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei.
Reducere a pedepsei ?
okey
pentru reducerea pedepsei cu 1/3 inculpatul trebuie sa-si recunoasca vina la prima infatisare ? reducerea 1/3 a pedepsei se face din pedeapsa data de instanta ... (vezi toată discuția)