avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ipoteca executionala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ipoteca executionala

Desi era inscrisa o ipoteca executionala in favoarea unchiului meu in Foaia de sarcini a unei Carti Funciare (problema ridicata se intampla in Lugoj jud Timis) inca din anul 2000 in 2002 se inscrie in Foaia de sarcini mentiunea:In baza certificat nr 31/2002 din 11 aprilie 2002 se radiaza ipoteca executionala in favoarea...si se mentioneaza numele unchiului.Si tot in 2002 Judecatoria Lugoj instinteaza pe unchiul meuca"va rugam sa va prezentati,de indata la Judecatoria Lugoj,camera 49,ora 8,pentru a ridica recipisa de consemnare CEC nr...in valoare.....Si se incheie adresa cu:in caz contrar,suma se face venit statului.Unchiul meu nu a dat curs somatiei pe considerentul ca suma ipotecii executionale de 17.500 lei ce data innainte de 1989 nu era actualizata deci ca sa fiu explicit s-au oferit aproape 20.000 lei ce denominati sunt 2 RON.Unchiul meu nu s-a dezis niciodata de ipoteca executionala si a incercat pana 2005,prin diferite adrese ex Prefectura Timis,recuperarea sumei adevarate-reactualizate.
Va rog sa-mi comunicati daca se mai poate face ceva pentru recuperarea sumei la valoarea actualizata.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:46, 21 Noiembrie 2010
Orice drept de creanta se prescrie in termen de 3 ani de la data scadentei.
s-a prescris orice drept de actiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie imobil executor judecatoresc AndreiBogdanG AndreiBogdanG Buna ziua, Sunt interesat de achizitia unui imobil printr-o licitatie de la un executor judecatoresc. In publicatia de vanzare apar o serie de sarcini pentru ... (vezi toată discuția)
Actualizare sume prin proces verbal de executorul judecatoresc mireamirela mireamirela Prin sentinta definitiva, irevocabila si investita cu formula executorie se stabileste dreptul unui cetatean de a i se restitui o suma de la bugetul de ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit ipotecar ypohs ypohs Am un credit cu ipoteca , din cauza problemelor financiare nu am mai putut sa fiu la zi cu rata ramanand restant . Ipoteca este pe un teren de 500mp si doua ... (vezi toată discuția)