avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare copil din concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare copil din concubinaj

Astept cu nerabdare sugestii si raspunsuri din partea expertilor dumneavoastra.
Vreau sa ma despart de prietenul meu, insa el refuza sa plece din casa. Cand i-am zis ca plec eu cu tot cu copil ma amentinta si imi zice ca vine si imi rapeste copilul, face scandal, bate in stanga si in dreapta.
Situatia se prezinta astfel. Avem un copil de 1 an. Eu sunt in concediu de maternitate. Locuim intr-un aparament inchiriat. Eu sunt singura care aduce venituri in casa. El a deschis o mica afacere (cu banii mei), insa nu produce niciun ban. Ba mai mult, el are un spatiu pe care are rate la banca, rate pe care il ajuta ai lui sa le plateasca.
Mereu ne certam. Nu ma lasa nici sa plec la parinti in vizita, cu justificarea ca lui o sa ii fie dor de copil.
Evit sa avem altercatii, mai ales in fata copilului. El este si violent. M-a mai lovit de cateva ori; o data am scos certificat medico-legal.
Eu zice ca stam impreuna pana copilul implineste 2 ani, apoi il dam la parintii mei sa il creasca. Cred ca este doar o amagire, sa trec eu peste, sa ajunga la 2 ani si apoi sa ma acuze de abandonul minorului. I-am zis sa mearga la notar sa dea asta in scris...insa nu vrea.
Eu vreau sa se termine totul repede. Cam cat dureaza toata procedura? Vreau sa plece din casa. Eu ma descurc singura. Nu il vreau in aparament. Poate instanta judecatoreasca sa il izgoneasca, mai ales ca in contractul de inchiriere e specificat si el.
El ma acuza mereu ca am avut depresii mari (e vorba de depresia post-natala).
Vreau sa ma sfatuiti cum sa procedez. Ideea e ca el a absolvit dreptul, are multi prieteni judecatori si avocati si nu vreau sa ma suceasca.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: nicoletik , utilizator 12:00, 24 Februarie 2011
cereti incredintarea copilului in instanta si evacuarea lui din apartament, depuneti si certificatele pe care le aveti
puteti rezilia contractul de inchiriere sau sa-l preia numai concubinul si dvs sa va mutati in alta parte cu copilul
Trebuie sa deschideti un proces pentru incredintarea minorului catre dvs. si obligarea paratului(concubinului) la plata unei pensii de intretinere in favoarea minorului.Procesul dureaza cateva luni-un an , in functie de pozitia paratului in proces ,insa veti castiga sigur. Veti depune si copia certificatului medico-legal pentru a dovedi ca e violent. In ce priveste locuinta , trebuie sa refaceti contractul de inchiriere cu proprietarul si sa incheiati unul numai pe numele dvs. sau sa va mutati cu copilul intr-un alt apartament tot cu chirie.Daca nu are serviciu, va pleca si el. Este posibil sa plece chiar si in timpul procesului de incredintare . Actionati, nu ramaneti impasibila violentei in familie.
Am o intrebare la dumneavoastra: contractul de comodat pentru aparatament poate inlocui un contract de inchiriere?
SE poate incheia si contract de comodat insa nu se poate spune ca il inlocuieste...
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

SE poate incheia si contract de comodat insa nu se poate spune ca il inlocuieste...

ma refer la cazul in care se despart parintii, pentru a dovedi ca detin o locuinta. Si astfel sa evacuez pe tatal copilului din apartament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort - copil minor bibi30 bibi30 Buna ziua, Am o mare rugaminte la cei in masura sa ma ajute si sa ma lamureasca intr-o astfel de problema.Sunt casatorita de 4 ani(relatia in sine ... (vezi toată discuția)
Loc desfasurare divort Cristina Popesti Cristina Popesti Va rog sa ma ajutati cu un rapuns la urmatoarea problema. Daca doresc sa intentez divort de sot iar ultimul domiciliu comun este la parintii lui, eu neavand ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. concubina mea are un copil de 15 ani care locuiește ... Emilstoian92 Emilstoian92 Bună ziua. Concubina mea are un copil de 15 ani care locuiește cu mama sa in apartamentul meu proprietate personala. Doar că minorul se poarta cu mine ... (vezi toată discuția)