avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare cumparare auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare cumparare auto

Am si eu o problema de rezolvat in urmatoarea luna si am nevoie de putina lumina in ce priveste procedurile.

Punctul de plecare este ca tata este proprietarul unei masini

Punctul la care vreau sa ajung este ca eu trebuie sa fiu proprietarul si masina sa fie inscrisa in alt judet decat cel de acum.

Vreau sa stiu si eu exact ce trebuie sa faca tata ca sa fie masina pe numele meu dar marea problema este ca nu avem decat o zii la dispozitie si anume maine...

Daca facem act de vanzare cumparare si imi lasa procura sa ma ocup de toate radierile si ce mai trebuie este posibil?

Pot sa circul cu masina dupa ce am facut actul de vanzare cumparare pana la data cand eu o sa am domiciliul in alt judet.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Stukha , utilizator 22:48, 21 Noiembrie 2010
pai atunci faceti vanzare-cumparare si transcrieti autoturismul.
comodatul sau procura de utilizare a autoturismului e numai in scopul folosintei acestuia dar in acest caz proprietatea ramane tot pe numele tatalui dvs. si tot cu nr. de inmatriculare de dambovita
bun multumesc mult...deci raman la act de vanzare-cumparare(maine) si procura sa ma ocup de radiere si tot ce mai trebuie....cred ca stie orice notar sa imi zica exact ce sa scriem in procura..

Ma tem doar sa nu ma trezesc ca imi zice cineva la R.A.R. sau in alta parte ca nu e buna procura,ca mai trebuia scris nu stiu ce.

multumesc mult
faceti contractul de vanzare cumparare si completati impreuna fisa de inmatriculare, apoi sa va dea procura pt radiere de la financiar, daca nu are timp tatal sa mearga maine pt radiere. apoi mergeti la RAR (dupa o programare in prealabil), apoi la serviciul de inmatriculari. nu mai e necesar ca vechiul proprietar s-o radieze din circulatie, se face automat
Documente necesare pentru înmatricularea unui vehicul achiziţionat din România şi care este înmatriculat în Bucureşti sau în alt judeţ (transcriere) , cautati aici [ link extern ]
daca ii veti explica notarului ceea ce doriti sa faceti sunt mai mult ca sigur ca actele vor cuprinde tot ceea ce aveti nevoie.
Revin cu o nelamurire..

Daca la data incheierii actului de vanzare cumparare si pe procura notariala eu(cumparatorul) am o anumita adresa in buletin....iar dupa imi schimb buletinul pe o adresa din Bucuresti....mai sunt valabile cele doua? mai pot eu merge sa radiez masina si sa merg la serviciul circulatie(si oriunde mai scrie in procura) in numele tatalui meu?

Alte discuții în legătură

Cumparare autoturism ContSters252159 ContSters252159 Doresc sa achizitionez un autoturism care este inscris in Caras Severin. Vanzatorul locuieste in Sibiu iar autoturismul este mostenit dupa decesul tatalui : ... (vezi toată discuția)
Transcriere drept proprietate alexandrescovici alexandrescovici Am cumparat un autoturism inmatriculat Ro , cu taxa platita si nerecuperata , fiscal de la fostul proprietar . Am facut un contract de vanzare cumparare cu ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare sau de donatie IulianaH IulianaH buna seara,de curand am terminat un contract de leasing auto care era pe numele tatalui iar el vrea ca eu sa devin proprietara,cum este mai indicat sa ... (vezi toată discuția)