avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren

Buna ziua am si eu o intrebare! Am un teren intravilan pe care vreau sa vand insa problema este ca vecinul care are pamant langa terenul meu nu da acces la drumul principal si pretul in aceasta cauza est mult mai mic.Exista vreo lege care poate sa obliga sa dea si pentru mine acces la drumul principal?Multumesc pentru ajutor si astept sugestiile,propuneriel voastre.
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 14:42, 22 Noiembrie 2010
Da este vorba de servitutea de trecere, însă sunt niște condiții, în primul rând ca să poată fi admisă o acțiune pentru constituirea unei servituți de trecere, trebuie nu fi ajuns dvs loc înfundat din propria dvs culpă. Ar fi multe de spus... oricum pentru un proces de genul ăsta vă sfătuiesc la modul cel mai călduros posibil să consultați și să angajați un avocat.
Daca terenul dvs este infundat si nu are iesire la calea publica,
formulati actiune in constituire servitute de trecere!
In cadrul unui proces pentru servitute de trecere, se va efectua o expertiza topografica, iar expertul va propune variante pentru acces si instanta va dispune.
nu exista "lege" care sa ii oblige sa "dea si pentru dvs" acces la "drumul principal" !!!

exista legi care il pot obliga sa va lase o "servitute de trecere" spre un drum de acces! si asta doar in cazul ca nu aveti un drum de acces (acces = iesire spre un drum oarecare agricol/forestier/satesc/judetean...)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum acces daianab daianab Buna seara doresc si eu daca se poate sa-mi dati o solutie la problema mea.Am un teren obtinut prin donatie,este intr0o fundatura ca sa zic asa,nu este chiar ... (vezi toată discuția)
Cale de acces mmm777 mmm777 Buna ziua, Va rog sa imi dati un sfat pt.urmatoarea problema: am cumparat un teren intravilan fara cale de acces. Treceam pe proprietatea celui care are ... (vezi toată discuția)
Drept de servitute cand exista deja drum de exploatare liviu783 liviu783 Buna ziua! De curand am devenit parat intr-un proces in care, printre altele, reclamantul solicita drum de servitute pe terenul detinut de mine. V-as fi ... (vezi toată discuția)