avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cale de acces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cale de acces

Buna ziua,
Va rog sa imi dati un sfat pt.urmatoarea problema: am cumparat un teren intravilan fara cale de acces. Treceam pe proprietatea celui care are teren la drum, dar s-a suparat si nu imi mai da voie sa trec pt. ca nu am drept legal sa trec pe acolo.
Intrebarea mea e cum pot rezolva aceasta problema sau mai bine zis de competenta cui este de a rezolva aceasta problema?

Vamultumesc anticipat!
Intriduceti actiune in justitie impotriva celui care are teren la drum si solicitati stabilirea unui drum de servitute in favoarea dvs.
Multumesc!
Acolo, pe unde ar trebui sa am acces, locuieste unul din mostenitori, nu e facuta succesiunea, ii actionez pe toti mostenitorii in justitie? .Comisia de fond funciar din cadrul primariei locale are vreo competentade a rezolva aceasta problema?
Primaria nu are nici o ca;litate . Mergeti la un avocat sa deschideti un proces privind dreptul de servitute de trecere .ii veti chema in judecata pe toti mostenitorii , nefiind facuta succesiunea.Se va efectua o expertiza si se va stabili calea de acces. Veti plati taxa de timbru si veti putea fi obligat la despagubiri pentru lipsa de folosinta a terenului,. catre proprietari .
Multumesc!
toti mostenitorii va trebui sa ii chemati in judecati. promovati actiune in granituire si in mod cert instanta va va acorda prin sentinta cale de acces.

Alte discuții în legătură

Servitute cu plata? cetaraderahat cetaraderahat Locuiesc in complexul rezidential Confort Park, situat pe sos. Vitan-Barzesti, in spatele hotelului Grand Rin, care apartine SC PRO HOTELS SRL, proprietatea ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute probleme probleme Buna ziua! Sunt detinatorul unei proprietati de circa 1400mp.In urma cu aproximativ 5 ani,accesul meu catre drumul public a fost intrerupt fara nici o ... (vezi toată discuția)
Drept servitute bogda_24 bogda_24 am cumparat o casa gen duplex. pentru a ajunge in dreptul ei am drept de servitute asupra drumului. un vecin vrea sa modificam in acte in loc de drept de ... (vezi toată discuția)