avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere individuala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere individuala

va rog frumos a-mi raspunde urgent !
Am dat preaviz unei persoane de 20 de zile , ea este muncitor necalificat in cadrul unei formatii ,stiind ca in Cm se precizeaza ca cf art 72 o perioada de 9 luni nu mai am dreptul de a angaja pe locul de muncva a salariatului caruia i=am dat preaviz ,
Vreau sa intreb in celelalte formatii sau echipe mai pot angaga muncitorii necalificatii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:48, 22 Noiembrie 2010
Puteti angaja pe alta functie.
Numai in cazul concedierilor colective nu se pot face angajari timp de 9 luni pe postul respectiv (cf. art 72 (1) din codul muncii).
Totusi, cred ca in contractul de munca unic la nivel national nu se face diferenta intre concediere colectiva si concediere individuala, cand vine vorba de angajarea pe aceeasi pozitie in urmatoarele 9 luni. Art. 82, rog corectati daca gresesc.
Art.82 din CCMUNN pe anii 2007-2010 trebuie citit incepand cu art.79 si urmatoarele.
v_florina a scris:

Totusi, cred ca in contractul de munca unic la nivel national nu se face diferenta intre concediere colectiva si concediere individuala, cand vine vorba de angajarea pe aceeasi pozitie in urmatoarele 9 luni. Art. 82, rog corectati daca gresesc.

Codul Muncii face aceasta distinctie in art.72 alin.1, si anume : Angajatorul care a dispus concedieri colective nu poate face noi încadrări pe locurile de muncă ale salariaţilor concediaţi timp de 9 luni de la data concedierii acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedierea individuala 22.08.2009 22.08.2009 intr-un depozit lucreaza mai multi salariati ca muncitorii necalificati , unui salariat i-se da preaviz de concediere de 15 zile , mai poti angaja in ... (vezi toată discuția)
Concediere simona.elisa simona.elisa BUNA ZIUA, daca o salariata a fost concediata prin restructurarea postului , fiind vorda de post de sef de sectie , si i sau acordat toate drepturile , dar ... (vezi toată discuția)
Despre angajare + anonim anonim va supun atentiei o speta putin mai complicata. In luna iunie a acestui an s-a desfacut contractul de munca la 2 angajati, muncitori necalificati, conform ... (vezi toată discuția)