avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... despre angajare +
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

despre angajare +

va supun atentiei o speta putin mai complicata. In luna iunie a acestui an s-a desfacut contractul de munca la 2 angajati, muncitori necalificati, conform art. 65 alin.1 codul muncii (reorganizare activitate). Inspectoratul Teritorial al Muncii ne-a atras atentia, ca potrivit legii (si vreau sa stiu care lege) nu se mai pot angaja pe acest post muncitori timp de 6 luni.
Acum, in august, alti 10 muncitori necalificati si-au depus cereri pentru incetarea raportului de munca, de data asta, prin acordul partilor, cf. art.55 Codul MUncii.
In aceasta situatie, angajatorul a ramas descoperit de aceste posturi. Intrebarea mea este urmatoarea: se pot angaja macar 5 muncitori necalificati, in locul celor 10 plecati, sau nu? Care este temeiul legal care precizeaza ca posturile angajatilor care inceteaza raporturile de munca potrivit art.65 CM. sunt blocate timp de sase luni.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cu stima, Bogdan
Cel mai recent răspuns: anonim , utilizator 00:00, 23 August 2004
Incetarea CIM prin acordul partilor sau prin demisie nu afecteaza angajatorul si nici postul pe care au lucrat al caror CIM a incetat, deci pe posturile respective pot fi angajati alti 10 salariati.
In cazul in care cei 10 au fost disponibilizati de catre angajator pentru restructurare activitate, pe cele 10 posturi nu pot fi angajati alti salariati, decat daca cei 10 au fost rechemati pentru reangajare si au refuzat sa se prezinte sau refuza reangajarea, fapt ce trebuie dovedit.
Rechemarea se va face in scris cu confirmare de primire [addsig]
In cazul concedierii colective, este prevazut la art. 72 lit a din Codul Muncii ca angajatorul nu poate face angajari pe o perioada de 12 luni de la data concedierii.
A

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii: art.65 alin.1 gambarone gambarone Suntem 2 colegi care am lucrat intr-o multinationala si am fost disponibilizati conform legii 65 al 1....restructurare,restrangerea activitatii,etc. Acest ... (vezi toată discuția)
Concediere simona.elisa simona.elisa BUNA ZIUA, daca o salariata a fost concediata prin restructurarea postului , fiind vorda de post de sef de sectie , si i sau acordat toate drepturile , dar ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva adelina20001 adelina20001 BUna ziua! Cum se interpreteaza corect art.68 din Codul Muncii? Art. 68 (1) Prin concediere colectiva se intelege concedierea, intr-o perioada de 30 de zile ... (vezi toată discuția)