Suntem 2 colegi care am lucrat intr-o multinationala si am fost disponibilizati conform legii 65 al 1....restructurare,restrangerea activitatii,etc. Acest lucru s-a intamplat in luna martie si ni s-a spus ca daca activitatea isi va reveni vom fi rechemati din somaj sau macar instiintati ca este loc vacant si ca vom avea prioritate la reangajare. Acest lucru nu s-a intamplat si la inceputul lunii mai s-a organizat interviu pentru 1 post si a fost angajata o alta persoana. Este normal? Este corect ? Eu as fi vrut sa ma intorc.:((
Este vorba de art.65(1) din codul muncii-concediere individuala. Angajatorul are obligatia sa anunte numai in cazul concedierilor colective. Probabil nu a vrut sa mai colaboreze cu dv.
Da, este legal sa angajeze pe altcineva ... legea il obliga pe angajator sa va anunte numai in conditiile efectuarii unor concedieri colective si nu individuale ... art.72 C.mun. se aplica numai in cazul concedierilor colective.
Despre angajare +
anonim
va supun atentiei o speta putin mai complicata. In luna iunie a acestui an s-a desfacut contractul de munca la 2 angajati, muncitori necalificati, conform ... (vezi toată discuția)
Somaj
leila-sema
Buna ziua,
Firma la care lucrez este nevoita sa restranga activitatea, nu este singura, ar dori sa dea in somaj cativa angajati, iar apoi dupa o perioada, ... (vezi toată discuția)