avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONCEDIERE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONCEDIERE

BUNA ZIUA,
daca o salariata a fost concediata prin restructurarea postului , fiind vorda de post de sef de sectie , si i sau acordat toate drepturile , dar nu i s a putut acorda un loc de munca pe un alt post.( cf. cu pregatirea) In prezent firma angajeaza pe post de muncitori necalificati pe perioada determinata,, mai multe persoane. Are firma obligatia sa o cheme si pe salariata respectiva, daca se fac angajari pe alte posturi decat pe cel pe care l-a restructurat? Poate sa fie amendata daca nu o cheama pe salariata in cauza?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:33, 29 Martie 2010
Nu , firma ii oferea un loc de munca in cazul in care se apropia de pregatirea sa profesionala, din sef de sectie sa ajungi muncitor necalificat e distanta mare, oricum angajatul nu cred ca ar putea accepta asemenea post, important este ca concedierea angajatului sa aiba o cauza reala si serioasa.
Obligativitatea de a oferi un alt post celui concediat este valabila doar in cazul concedierilor colective (art. 68 si urm. Codul muncii).
Conform art. 72 din Codul muncii, angajatorul care a dispus concedieri colective nu poate face noi incadrari pe locurile de munca ale salariatilor concediati timp de 9 luni de la data concedierii acestora.
da, cauza este legala, i s-a restructurat postul pt ca nu mai era nevoie de sef de sectie. Problema mea , este , ea poate sa ma reclame ca si angajator ca eu angajez personal , dar nu pe postul ei , si sa imi faca reclamatie?
deci daca nu e concediere colectiva( fiind o singura persoana concediata ), eu pot sa angajez oameni, pe alte posturi?
multumesc
Atat timp cat posturile pe care se fac angajari nu sunt cf pregatirii profesionale a salariatei concediate nu este nici o problema.
Nu este chiar asa ... chiar daca ar fi fost posturi conform pregatirii profesionale a persoanei respective, angajatorul nu are obligatia de a o rechema la munca ... aceasta obligatie este prevazuta numai in cazul in care salariata respectiva ar fi fost concediata in urma unor concedieri colective.

Alte discuții în legătură

Despre angajare + anonim anonim va supun atentiei o speta putin mai complicata. In luna iunie a acestui an s-a desfacut contractul de munca la 2 angajati, muncitori necalificati, conform ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala 22.08.2009 22.08.2009 va rog frumos a-mi raspunde urgent ! Am dat preaviz unei persoane de 20 de zile , ea este muncitor necalificat in cadrul unei formatii ,stiind ca in Cm se ... (vezi toată discuția)
Modificare functie! ContSters74221 ContSters74221 buna ziua! doresca sa intreb daca intr-o companie unde activiatatea este organizata pe departamente,se mai poate schimba functia unui angajat cu o alta ... (vezi toată discuția)