avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

vreau sa introduc actiune de divort, am doi copii, motivul ar fi adulter, vreau sa stiu daca asi putea avea castig de cauza, ma refer la copii sa-mi fie incredintati mie, si ar mai fi o problema eu locuiesc de 15 ani intr-un apartament care este proprietatea socrilor mei daca am dreptul sa raman in acea casa .
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 11:17, 26 Noiembrie 2010
Ce varste au copii dvs.?
Exista posibilitatea ca unul dintre minori sa fie incredintat tatalui in situatia in care unul dintre minori are varsta pentru a fi ascultat de instanta, respectiv 10 ani, iar acesta sa opteze pentru incredintarea sa catre tata.
Atunci cand instanta decide incredintarea minorilor , aceasta are in vedere o serie de criterii pe care va invit sa le lecturati aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
In privinta infidelitatii conjugale aceasta constituie un motiv de divort si poate fi probata cu atat cu inscrisuri ( factura detaliata a convorbirilor, fotografii) si martori.
In privinta imobilului, este recomandat sa va mutati din casa socrilor pentru ca la momentul incredintarii se vor avea in vedere si conditiile locative in care minorii urmeaza sa locuiasca cu mama lor , astfel ca va fi nevoie sa probati ca aveti o locuinta decenta pentru a le oferi acestora conditii optime de crestere si educare.
Angajati avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort elli20 elli20 Sunt in divort cu sotul din vina lui, si este la mijloc si un minor.In viata mea a intervenit altcineva. Poate acest lucru sa afecteze cazul, in sensul sa ... (vezi toată discuția)
Infidelitate- divort cu minor cryssm cryssm daca sotul meu ma inseala,si si-a dus copilul la amanta ,....pot avea castig de cauza asupra tutelei minorului?spre ex daca as duce copilul la psholog si ... (vezi toată discuția)
Drepturile parintesti razvi5 razvi5 Buna ziua! in ce conditii un copil de 2ani este incredintat tatalui? daca mama nu are alte bunuri decat locuinta parintilor (undeva la tara) si un salariu mic, ... (vezi toată discuția)