avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Drepturi comerciale - certificate de garantie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Drepturi comerciale - certificate de garantie

in 2007 firma la care lucrez a achizitionat mai multe produse de la un furnizor, acestia nelivrandu-ne certificate de garantie, spunand ca o sa ne livreze ulterior.
In momentul in care ,au aparut probleme cu produsele , i-am contactat primind raspunsul ca ni s-au livrat certificatele si ca nu-i intereseaza..
Stiu ca exista o lege comerciala prin care sunt obligati sa pastreze o copie a certiificatelor de garantie cu semnatura clientului si rugamintea me a r fi daca ma poate ajuta cineva exact cu legea si specificatiile. Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Stelea Catalin , Consilier juridic 17:25, 5 Decembrie 2010
In principiu certificatul de garantie este un document care se inmaneaza cumparatorului la momentul achizitiei unui produs. Certificatul de garantie se elibereaza intr-un singur exemplar si este obligatia cumparatorului sa il prezinte si sa faca dovada ca produsul/produsele se mai afla in garantie. Nu exista o dispozitie legala care sa oblige vanzatorul la eliberarea unui certificat de garantie in dublu exemplar.
Este posibil ca informatii despre conditiile de acordare a garantiei sa se regaseasca in contractul de achizitie a echipamentelor semnat cu vanzatorul si atunci sa nu mai fie necesara solicitarea certificatului in duplicat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie incaltaminte tatiana_pet tatiana_pet Buna ziua, este adevarat ca garantia la incaltaminte este de fapt de 2 ani, nu doar 30 zile asa cum transmit comerciantii cand ne vand un produs? - Am citit ... (vezi toată discuția)
Restituire avans contract vanzare-cumparare produs electrocasnic TatianaTM TatianaTM Buna ziua. Ma puteti ajuta va rog in problema urmatoare. Am semnat un contract de vanzare cumparare a unui produs electrocasnic in valoare de 3000 euro. ... (vezi toată discuția)
Dovada transport tranzactii ue galer99 galer99 Buna ziua Tuturor, Va rog sa ma ajutati cu o mica intrebare. Deci am un SRL si fac achizitii din UE cit si livrari in UE. Deocamdata toate actele ce fac ... (vezi toată discuția)