Buna ziua,am divortat in 2008 de comun acord cu fosta sotie fiind nevoit sa accept situatia deoarece eram plecat la munca in ue ea a parasit domiciliu,am stabilit verbal de comun acord ca nu doreste sa partajam nimic intrucat participarea ei la acestea a fost minima,aceasta si-a luat toate bunurile personale in lipsa mea. Acum a deschis actiune de partaj. Ce pot face?
intelegerile verbale nu au valoare din cauza aceasta ea a si intentat actiunea de partaj. ramane sa dovediti cu probe contribuitia dvs la achizitionarea bunurilor.
lucrurile ei / personale, avea dreptul sa si le ia... depinde si ce lucruri dar in principiu poate sa isi ia bunurile care tin de persoana ei, de exemplu haine, premii daca a avut asa ceva...mai putin masina care o avea ea spre folosinta...
BUNA ZIUA,VA MULTUMESC DE AJUTOR,FOSTA SOTIE DORESTE 50% DIN BUNURILE MOBILE SI IMOBILE,DAR MONTIONEZ CA APARTAMENTUL IN CARE AM LOCUIT SI EU LOCUESC SI ACUM A FOST AL PARINTILOR MEI DAR NU A FOST CUMPARAT LA-M CUMPARAT DUPA CE NEAM CASATORIT .REFERITOR LA BUNURI,PARTE DIN ACESTEA SANT RAMASE DE LA PARINTII MEI CARE AU DECEDAT.CE SANSE AM SA OBTIN UN PROCENT MAI MARE ?
Orice bun dobandit in timpul casatoriei devine bun comun.Astfel, sotia are dreptul sa solicite 50% din valoarea lui.
Daca dv. doriti un procentaj mai mare de 50% trebuie sa dovediti cu acte si martori cota dv. de contributie.
DE ACORD INTRUCAT CONTRIBUTIA MEA A FOST CEL PUTIN DUBLA FAPT CE REIESE DIN FISELE FISCALE SI FOSTA SOTIE PARASEA DOMICILIU IN MOD REGULAT NEINTERESANDO DE INDATORIRILE CE LE ARE VIZAVII DE O FAMILIE,EU CONSIDER CA MI SE CUVINE UN PROCENT MAI MARE INTRUCAT AM INTRETINUT MEREU ACESTE BUNURI SI ACEST IMOBIL CARE LAM CUMPARAT IN 1995 CAND EA NICI MACAR NU AVEA SERVICIU. NU AU REZULTAT COPII DIN CASATORIA NOASTRA.
Alte discuții în legătură
Parasire domiciliu
ady58
sunt casatotit de 28 ani si sotia a parasit domiciliul luandu-si doar lucrurile personale . ce se poate face legal nefiind cale de intoarcere /? nu avem copii ... (vezi toată discuția)