avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... scanare carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

scanare carte de munca

Buna ziua! Ce se intampla in cazul unei persoane care are doua carti de munca in posesie?Le prezinta pe ambele la Casa de Pensii pentru prelucrare si scanare?
Nu cunosc motivele pentru care i s-au deschis doua carti,insa din ceea ce am observat una e completata in continuarea celeilalte..
Stiti in cat timp i se elibereaza unei persoane fizice cartea de munca de la scanat?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:20, 22 Noiembrie 2010
Oricum nu e bine cu doua carti. Sa ceara anularea uneia din ele si trecerea vechimii de pe cea anulata pe cea buna. Cine i-a intocmit a doua carte trebuia sa ii i-a declaratie pe prorpie raspundere ca nu mai are inca una........
Ank27 a scris:

Stiti in cat timp i se elibereaza unei persoane fizice cartea de munca de la scanat?

In 2 zile.
Va multumesc pentru raspunsuri.Cum se procedeaza cu transcrierea dintr-o carte in celalalta, cine se va ocupa de acest aspect si unde se va solicita anularea uneia dintre ele?Mentionez ca aceste carti sunt completate una din 1981 -1984 si cealalta 1987 -2000. Prima societate care i-a completat prima carte de munca s-a desfiintat.
Multumesc.
Eliberarea carnetului de munca de la scanat este conditionata de factori independenti de vointa si interesul titularului si poate dura mult peste 2 zile
Exista cazuri cand carnetele de munca au fost predate in termenul legal prevazut si persoanele responsabile au apreciat ca restituirea ar putea avea loc la inceputul lunii decembrie a.c.
Decretul nr 92/1976 privind carnetul de munca art 16 Cererile de
reconstituire se adreseaza comisiei competente ,dupa locul unde solicitantul isi are domiciliul,
insotite de inscrisuri din care sa rezulte ca intre partile aratate in cerere a existat un raport de munca,precum si dovezi care sa confirme ca nu s-au putut obtine actele necesare dovedirii situatiilor ce urmeaza a se stabili de catre comisie
Va multumesc.Si in cazul meu unde gasesc "comisia competenta" ? :)

Alte discuții în legătură

Cum poate să dovedească vechimea în muncă ? oanaportar oanaportar Bună seara ! Vă prezint următoarea situație: - sora mea cea mai mare urmează să iasă la pensie. Ea va trebui să meargă la Casa de pensii ca ... (vezi toată discuția)
Prelucrare / scanare carte de munca CIUBUC FLORI MIHAELA CIUBUC FLORI MIHAELA Din anul 2009 n-am mai fost angajat cu, carte de munca. Pot sa ma duc acum personal la ITM pentru prelucrare si scanare? (vezi toată discuția)
Cum procedez daca nu am depus cartea de munca pentru scanare? adelinaradulescu adelinaradulescu Locuesc in bucuresti sector 4 , mi-am gasit o slujba de cateva zile , problema mea este ca nu am stiut de aceasta scanare a cartilor de munca, pt ca nu am ... (vezi toată discuția)