Am si eu o nelamurire in ceea ce priveste concedierea.
Pe data de 15.11.2010 am primit o comunicare din partea Managerului General al societatii unde lucrez. care spune astfel: "Avand in vedere Hotararea Adunarii Generale a Actionarilor din data de 15.11.2010, cu privire la restructurarea postului de ... in cadrul societatii...., nu va putem oferi alt post vacant.
In consecinta activitatea dvs. in firma ..... inceteaza incepand cu data de 03.12.2010".
Aceasta comunicare mi s-a dat pentru a o semna, lucru ce nu l-am facut deoarece nu era specificat conform carui articol imiinceteaza contractul de munca.
Vazand aca nu am vrut sa semnez, mi-au trimis aceeasi comunicare prin posta.
Am primit picul si in momentul in care am mers sa ii spun sa imi modifice acea comunicare si sa specifice clar articolul din codul muncii, mi-a spus (verbal) sa nu o mai iau in considerare ca el o considera anulata. Dar faptul ca el a anulat aceasta comunicare reiese numai din taierea numarului de iesire din registrul de INTRARI/ IESIRI al societatii. Fara a-mi da ceva in scris sau sa imi ttrimita tot cu posta, la domiciliu. Din acel moment atmosfera este destul de tensionata la locul de munca, am solicitat o adeverinta de salariat pentru medicul de familie si mi s-a spus ca nu imi elibereaza nicio adeverinta.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat, ce as putea face in aceasta situatie, deoarece efectiv nu stiu daca pe data de 03.12.2010 activitatea mea va inceta sau nu.
Va multumesc.
De ce nu mergeti sa va dea scris ca a revocat acea instiintare de intrare in preaviz ? ....atata timp cat nu exista nimic scris ca a fost revocata, este in vigoare acea instiintare de preaviz.
solicitati decizia de revocare.
in ceea ce priveste adeverinta ptr. medic ei sunt obligati sa o elibereze.
daca aveti suspiciuni cu privire la preaviz anuntati ITM-ul sau deschideti o actiune in instanta.
pe langa preaviz trebuie sa primiti si decizia de concediere, in care in mod normal se descrie situatia si termenul in care puteti ataca decizia.
Anulare decizie
ginnyy
Angajatorul poate anula decizia de desfiintare a unui post.
Insa, ce se intampla in cazul in care aceasta decizie a fost deja inregistrata la ITM? (vezi toată discuția)