In luna martie 2009 am depus actele pt un proces de divort cu minor. Am avut primul termen in aprilie 2009, cand am cerut o amanare mai lunga in vederea unei posibile impacari. Urmatoarea infatisare a fost pt luna iunie 2009 cand procesul s-a suspendat datorita neprezentarii partilor. Anul acesta in luna iunie s-a implinit un an de la suspendare si credeam ca procesul se perima automat. Acum 3 saptamani (la inceputul lunii noiembrie) am primit o citatie pentru o noua infatisare in luna decembrie 2010. Intamplator relatia dintre mine si sotul meu s-a degradat considerabil in ultimele luni si as dori eventual sa continui cu acest proces de divort. Intrebarile mele catre dvs sunt:1. ma pot prezenta direct in sala de judecata la termenul din luna decembrie pt a continua divortul sau trebuie sa redepun dosarul pe rol la registratura inainte de termenul de judecata? 2. In cazul in care nu se prezinta nici una din parti la termenul din decembrie ce se intampla cu dosarul? 3. Pot sa cer inca o amanare sau o alta suspendare pe inca un an fara a depune alt dosar de divort? 4. Este valabila aceasta citatie sau a fost o eroare (avand in vedere ca termenul de un an de suspendare s-a depasit de mai bine de 5 luni)?
Va multumesc anticipat pt raspuns!
Buna ziua !
1. Va prezentati la termenul la care sunteti citata.
2. Avand in vedere prevederile codului de procedura civila, intervine perimarea.
3. Nu. In aceasta situatie trebuie sa introduceti o noua actiune.
4. Termenul curge de la comunicare.
Cu stima !