avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Veniturile din drepturi de autor se calculeaza la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Veniturile din drepturi de autor se calculeaza la indemnizatia cic?

Buna ziua,
Se iau in calcul, pe langa un contract de munca si veniturile din drepturi de autor?
Daca acestea vor fi pt dec si ian, iar in Feb 2011 va naste?
Cum se vor trece acestea la adeverinta pt primarie?
Se fac 2 adeverinte? (una de la angajator si una pt drepturi de autor?)
Daca va naste in feb 2011, cand trebuie sa intre in prenatal?
multumesc
Diana
Ultima modificare: Luni, 22 Noiembrie 2010
alexandradian_a@yahoo.com, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:54, 26 Noiembrie 2010
pt . stabilirea cuantumului indemnizatiei de crestere a copilului vor fi avute in vedere toate veniturile supuse impozitarii si care au fost realizate in ultimele 12 luni anterioare nasterii.
Va multumesc, dar nu ma lamureste prea bine raspunsul dvs, daca nu aveti un raspuns complet, mai bine nu il mai dati; am mai primit astfel de raspunsuri...anumite persoane considera ca mi s-a raspuns la intrebarile postate, chiar daca acestea nu sunt la obiect...
Poate inteleg eu mai greu, dar am intrebat:
"Daca acestea vor fi pt dec si ian, iar in Feb 2011 va naste?
Cum se vor trece acestea la adeverinta pt primarie?
Se fac 2 adeverinte? (una de la angajator si una pt drepturi de autor?)
Daca va naste in feb 2011, cand trebuie sa intre in prenatal?"

multumesc
Diana

1. Da, se iau in calcul toate veniturile profesionale supuse impozitului pe venit realizate in perioada feruarie 2010 - februarie 2011. Asadar, si veniturile realizate din drepturi de autor se vor lua in considerare la stabilirea cuantumului indemnizatiei pentru CCC, chiar daca sunt obtinute numai in anumite luni , incluse in acest interval de timp.

2. Ctr de drepturi de autor este incheiat cu aceeasi persoana juridica cu care aveti incheiat c.i.m.?

3. Ca salariata ce ati cotizat la asigurarile de sanatate, aveti dreptul conform OUG 158/2005, ca dupa luna a 7-a de sarcina sa intrati in concediu de maternitate. Acesta este de 126 de zile calendaristice si se imparte in concediu de sarcina (inainte de nastere) si de lauzie (dupa nastere). Cele 126 de zile vi le distribuiti dupa cum va convine, singura restrictie fiind ca minim 42 de zile din cele 126 sa fie dupa nastere.
Ctr. drepturi de autor, nu este cu acelasi angajator unde are cim.
Va multumesc pentru raspunsuri
O zi frumoasa
Diana
Atunci va trebuie doua adeverinte pentru calculul indemnizatiei pentru CCC...una de la angajatorul la care aveti c.i.m. si cea de-a doua de la locul de munca unde aveti ctr de drepturi de autor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru calcul ccc Robertzap14 Robertzap14 Buna ziua, Contractul de cesiune de drepturi de autor se ia in calcul pentru indemnizație de creștere copil? Va mulțumesc (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil profesii libere SCElena SCElena Buna ziua! Am nascut in data de 12 ian 2015. Anterior, lunar, am obtinut venituri salariale minim 12 luni. Incepand cu 2 dec 2014 am beneficiat de concediu ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului flautella flautella Buna ziua.Sunt angajata ca artist instrumentist in Filarmonica ,cu norma de baza si profesor titular cu contract de munca pe perioada nedeterminata in ... (vezi toată discuția)